Banner 980x90

Šonedēļ Rēzeknē diskutēs par kontrabandas preču aprites mazināšanu

Rīga, 11.sept., LETA. Šo piektdien, 15.septembrī, Rēzeknē notiks Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) un "Philip Morris" rīkota diskusija par kontrabandas preču aprites mazināšanu, aģentūru LETA informēja LTA.

Pasākums notiks plkst.14 Rēzeknes domes Mazajā zālē. Pēc diskusijas plkst.15.30 paredzēta preses konference.

Diskusijās runās par to, kādēļ Latvijā vēl arvien saglabājas augstākais cigarešu kontrabandas līmenis Eiropas Savienībā (ES) un kādēļ tā ir būtiska problēma gan negūto budžeta ienākumu, gan uzņēmumu konkurētspējas un plašākas noziedzības kontekstā. Tāpat tiks stāstīts par cigarešu nelegālās tirdzniecības tendencēm, īpaši par situāciju Rēzeknē un reģionā.

LTA uzsvēra, ka līdzekļi no kontrabandas preču pārdošanas nonāk organizētās noziedzības rīcībā, lai finansētu nākamos noziegumus. Turklāt kontrabandas preču izplatība Baltijas valstīs ir viena no augstākajām ES.

"Mūsu iecietība pret kontrabandu un vēlme iegādāties nelegālo preci ir ļoti augsta. Kā liecina veiktie sabiedrības pētījumi, katrs piektais Latvijas iedzīvotājs atzīst, ka pēdējā gada laikā pats pircis kontrabandas cigaretes, benzīnu vai alkoholu vai arī zina, ka tā rīkojies kāds no viņa pašiem tuvākajiem cilvēkiem," atzina LTA.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)