Banner 980x90

Starptautiskajai zinātniski praktiskajai konferencei "Māksla un mūzika kultūras diskursā" – pieci gadi

Šogad piecu gadu jubilejas noskaņā notika viena no jaunākajām Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) starptautiskajām konferencēm "Māksla un mūzika kultūras diskursā".

1. un 2. decembrī akadēmijā viesojās mākslas, mūzikas un kultūras jomas zinātnieki, pētnieki, praktiķi, pedagogi, studenti u.c. interesenti.

Konferencē tika pārstāvētas 9 valstis (Latvija, Lietuva, Igaunija, Krievija, Baltkrievija, Turcija, Grieķija, Bulgārija, Kazahstāna). Plenārsēdē konferenci atklāja RTA rektors prof. Edmunds Teirumnieks, konferences dalībniekus sveica RTA Senāta priekšsēdētājs prof. Jānis Dzerviniks, RTA Reģionālistikas zinātniskā institūta direktore prof. Velta Ļubkina, Pleskavas Valsts universitātes Izglītības tehnoloģiju fakultātes Dizaina un materiālu apstrādes tehnoloģiju katedras docents Dmitrjs Griņovs. Plenārsēdi vadīja RTA asoc.prof. Gunārs Strods.

Muzikālu sveicienu klātesošajiem veltīja ilggadējie sadarbības partneri - Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskola. Konferences darbs noritēja trīs pamatsekcijās: "Kultūra un sabiedrība reģionālās identitātes diskursā", "Mūzikas zinātne praksei", "Māksla un dizains" ar trim apakšsekcijām "Dizans", "Arhitektūra un dizains", "Apģērba dizains".

Kā ik gadus, ikviens varēja piedalīties arī radošajās un izglītojošajās mākslas un mūzikas meistardarbnīcās, gūstot zināšanas, atziņas un iedvesmu jaunām idejām un projektiem. Konferencē tika atklātas vairākas izstādes: Ilzes Lībietes, Diānas Apeles un RTA maģistra programmas "Dizains" studentu grafikas darbu izstāde "Pēctecība" (kuratore Guna Kalnača), Selmas Karahmet Baldži (Turcija) viesizstāde ‘revivify’, Viļņas kolēģijas (Lietuva) studentu diplomdarbu koncepciju vizualizācijas darbi (kuratore Loreta Gerulaitiene), kā arī ikviens varēja pakavēties konferences piecgades retrosepekcijas foto galerijā, kas līdz 15.decembrim vēl ir skatāma RTA foajē.

Starptautiskā modes skate "Variācijas" klātesošos priecēja ar krāsainu tērpu kolekcijām, ko ir izstrādājuši RTA, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skola", PIKC "Daugavpils tehnikums", Balvu profesionālā un vispārizglītojošā vidusskolas, Pleskavas Valsts universitātes jaunieši.

Modes skates kuratore ir RTA lektore Silvija Mežinska. Pirmā decembra pievakarē, kad Rēzeknes gaismēnās lēnām nolaidās baltas sniega pārslas, muzikālā apvienība "Rūnas" (vadītājs Jānis Mežinskis) konferences dalībniekus priecēja ar latviešu un latgaliešu tautas mūzikas rakstu oriģinālmelodijām. Šā gada konferences pasākumu organizatorisko kodolu veidoja RTA Izglītības, valodu un dizaina fakultāte, Mūžizglītības centrs, Reģionālistikas zinātniskais institūts, aktīvi piesaistot vietējos un ārvalstu sadarbības partnerus un atbalstītājus. Konferences organizatori pateicas ikvienam, kurš piedalījās tās tapšanā, un lieldraugiem "Erasmus+", Latgales vēstniecībai "Gors", Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolai, SIA "Alba-Ltd", SIA Lekon, SIA "Zeize", SIA "La Pizza", SIA "Latgales ziedi", SIA "Poligrāfserviss".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)