Banner 980x90

Surkovs Rēzeknē iestudē izrādi par mīlestību

Daugavpils, 23.janv., LETA. Sestdien, 28.janvārī, plkst.18 Rēzeknes teātrī "Joriks" notiks pēc Ivana Viripajeva lugas veidotā iestudējuma "Ilūzijas" pirmizrāde Georgija Surkova režijā, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Surkovs, dzimis jūrmalnieks, teātra režiju studējis Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) Mihaila Gruzdova un Indras Rogas vadībā, bet maģistra grādu teātra mākslā ieguvis Maskavas Dailes teātra "MHAT" skolā-studijā. Izrādes viņš iestudējis arī Rīgā, Daugavpilī, Krakovā, Viļņā un Maskavā. Mūsdienu Krievijas kulta dramaturga, teātra un kino režisora Ivana Viripajeva daiļradei Surkovs pievēršas jau piekto reizi.

"Viripajevs raksta par visbūtiskāko. Lugā vārds "mīlestība" visdažādākajās formās un locījumos atkārtojas vairāk nekā 100 reizes. Kā mantra. Kā mēģinājums fiksēt cilvēka dzīvē svarīgāko sajūtu. Vai arī tās ilūziju," atzīmē Surkovs

Teksts ir konstruēts tādā veidā, ka prasa no aktieriem noteiktu pasniegšanas veidu. Noteiktu eksistences veidu - maksimāli patiesu. Aktieri stāsta stāstus, vienu pēc otra. Katrs nākamais maina iepriekšējā jēgu. Tie ir notikumi no divu laulātu pāru dzīves - cilvēku, kas kopā nodzīvojuši ilgu mūžu. Taču, jo vairāk mēs uzzinām, jo trauslāka kļūst stāsta varoņu pasaule. Līdz tā kļūst nedroša un sairst acu priekšā.

Iestudējums, tāpat kā luga, ir mēģinājums rast atbildi uz jautājumiem "kas mūsu dzīvē nav ilūzija?" un "kā dzīvot šai mirklī, kas jebkurā brīdī var pārvērsties ilūzijā?".

Iestudējumā lomās darbosies Rēzeknes teātra "Joriks" latviešu trupas jaunie aktieri Laura Atelsone, Kārlis Derums, Kārlis Tols un LKA Dramatiskā teātra aktiera mākslas 4.kursa studente Elīna Avotiņa. Iestudējuma māksliniece ir Dace Sloka, komponists - Armans Guščjans (Krievija), bet no krievu valodas lugu tulkojusi Ieva Melgalve.

Izrāde ieteicama skatītājiem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)