Banner 980x90

Testa režīmā sākusi darbu "NewFuels" jaunā ražotne

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Testa režīmā sākusi darbu kokskaidu granulu ražotāja - Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) SIA "NewFuels" jaunā ražotne, aģentūrai LETA pastāstīja RSEZ SIA "NewFuels" valdes loceklis Matīss Paegle.

Pakāpeniski kāpinot jaudu, jau decembrī jaunajā ražotnē plānots sasniegt plānoto ražošanas apjomu, tādējādi divkāršojot uzņēmumā saražotās produkcijas apjomu.

"Ja līdz šim uzņēmums gadā ražoja 120 000 tonnu kokskaidu granulu, tad pēc jaunās ražotnes nodošanas ekspluatācijā šis skaitlis dubultosies, sasniedzot 240 000 tonnu gadā. Tādējādi RSEZ SIA "NewFuels" kļūs par ceturto lielāko kokskaidu granulu ražotāju Eiropā," skaidroja Paegle.

Jaunā ražošanas līnija būs spējīga ražot ne tikai industriālās kokskaidu granulas, bet arī kokskaidu granulas mājsaimniecībām.

Līdz ar jaunās kokskaidu granulu ražotnes izveidi un koģenerācijas stacijas nodošanu ekspluatācijā šī gada augustā strādājošo skaits uzņēmumā no 35 pieaudzis līdz 50 cilvēkiem. Pastarpināti no uzņēmuma darbības labumu gūst arī vietējie uzņēmēji, kuri piegādā izejmateriālus, ražotnes darbībai nepieciešamās iekārtas, kā arī veic saimnieciska rakstura pakalpojumus un tehnisko apkalpošanu.

"Uzņēmuma attīstībā kopumā šogad tiek investēti aptuveni 20 miljoni eiro: 12 miljoni eiro - koģenerācijas stacijas izveidē un astoņi miljoni eiro - kokskaidu ražotnes paplašināšanā," stāstīja Paegle.

Jaunuzbūvētās koģenerācijas stacijas elektriskā jauda ir 3,2 megavati (MW), siltumenerģijas jauda - 10,7 MW. Stacijā saražoto siltumenerģiju uzņēmums izmanto savām vajadzībām, bet elektroenerģiju pārdot AS "Latvenergo".

Jau vēstīts, ka šī gada martā "DNB banka" piešķīra RSEZ SIA "NewFuels" 4,75 miljonu eiro kredītu granulu rūpnīcas darbības paplašināšanai un diversifikācijai. "Nordea" banka piešķīrusi uzņēmumam 7,9 miljonu eiro kredītu koģenerācijas stacijas izbūvei.

Pateicoties 20 miljonu eiro investīcijām, RSEZ SIA "NewFuels" ir kļuvusi par vienu no lielākajiem ārvalstu tiešajiem investoriem Latgalē.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem uzņēmuma "NewFuels" vienīgais īpašnieks ir Luksemburgā reģistrētais uzņēmums "Clear Energy Holdings S.A.". 2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 5,825 miljoni eiro, zaudējumi - 1,04 miljoni eiro.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)