Banner 980x90

Tiesa pārskatījusi ar brīvības atņemšanu nesaistītos drošības līdzekļus koruptīvās darbībās apsūdzētajiem robežsargiem

Jelgava, 5.okt., LETA. Izskatot krimināllietu pret septiņiem robežsargiem par korupciju saistībā ar transportlīdzekļu nelikumīgā izvešanā uz Krieviju, Rēzeknes tiesa pārskatījusi apsūdzētajiem noteiktos drošības līdzekļus, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Šonedēļ lieta tika skatīta vairākas dienas, un tika pratināti liecinieki, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Vera Brituškina. Turklāt šonedēļ vienam no apsūdzētajiem atcelts drošības līdzeklis - aizliegums pildīt amata pienākumus Valsts robežsardzes struktūrvienībās. Tāpat apsūdzētajiem, kuriem tas bija piemērots, ir atcelts papildus drošības līdzeklis - aizliegums tuvoties noteiktām personām.

Plānots, ka lietas iztiesāšana turpināsies pēc nepilna gada - 2019.gada 10.septembrī.

Prokuratūrā informēja, ka kopumā lietā apsūdzētas deviņas personas par kukuļņemšanu un kukuļdošanu organizētā grupā, lai pāri Latvijas-Krievijas valsts robežai tiktu nelikumīgi pārvietoti muitošanai pakļautie transportlīdzekļi. Septiņas apsūdzētās personas bija Valsts robežsardzes darbinieki.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētie savā starpā sadalīja pienākumus, lai īstenotu kukuļņemšanu un kukuļdošanu.

Sadalot pienākumus, lai izdarītu noziedzīgos nodarījumus, apsūdzētie ņēma un deva kukuļus, lai pāri valsts robežai uz Krieviju nelikumīgā veidā izvestu vairākus dažādu marku transportlīdzekļus. Pieņemtos kukuļus apsūdzētie sadalīja organizētas grupas dalībnieku interesēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)