Banner 980x90

Tiešām neaizmirstams kursa noslēgums (galerija)

Sesijas tuvošanās studentos parasti rada zināmu satraukumu par to, vai nav kādu parādu, par to, ka daudz kas vēl nav izdarīts. Taču pasniedzēja Inese Silicka kursa "Ēdināšanas uzņēmējdarbības vadība" noslēgumā mums ļāva uz īsu brīdi aizmirst par pārbaudes darbiem.

13. decembrī mēs, Uzņēmējdarbības studiju programmas tūrisma uzņēmuma vadītāja specialitātes 3. kursa studenti, kopā ar pasniedzēju devāmies mācību ekskursijā uz viesnīcas "Latgale" restorānu. Mūs laipni sagaidīja restorāna "Latgale" vadītāja Anita Leontjeva. Viņa izskaidroja restorāna darba organizācijas praktiskos aspektus, izrādīja telpas, iekārtas un labprāt atbildēja uz visiem interesējošiem jautājumiem. Šī mācību ekskursija viennozīmīgi mums palīdzēja labāk izprast līdz šim mācītās teorētiskās lietas. Sakām lielu paldies restorāna "Latgale" vadītājai Anitai Leontjevai par to, ka mūs tik atsaucīgi uzņēma. Taču tas vēl nebija viss, tuvojoties gada izskaņai, pasniedzējai Inesei Silickai padomā bija vēl kāds pārsteigums.

Piektdien, 16. decembra vēlā pēcpusdienā, ieradāmies Rēzeknes profesionālajā vidusskolā. Rēzeknes Augstskolā regulāri viesojas vieslektori LLP Erasmus programmas ietvaros. Bet šoreiz Kauņas Lietišķo Zinātņu Universitātes Tehnoloģijas Fakultātes ēdināšanas nodaļas docētājas Nijole Vasiliauskiene un Vilija Karbauskiene nodarbību vadīja Rēzeknes profesionālās vidusskolas ēdienu gatavošanas tehnoloģijas mācību laboratorijā.

Nodarbības tēma bija "Lietuviešu ēdienu gatavošanas ieradumi un tradīcijas". Pārsteigumu izraisīja tas, ka iepriekš tikām brīdināti, ka līdzi jāņem priekšauti. Izrādījās, ka pēc docētāju stāstījuma par Lietuvu un tradicionālo lietuviešu virtuvi sekoja praktiska darbošanās – mēs uzreiz iemēģinājām roku, gatavojot tos ēdienus, par kuriem tikko noklausījāmies lekcijā! Tā kā tuvojās Ziemassvētki, mēs gatavojām Ziemassvētku vakara jeb kūču vakara tradicionālos ēdienus. Tie bija Ziemassvētku vakara cepumi, kuri tiek mērcēti un ēsti kopā ar magoņu sēkliņu pienu, cepumus žagariņus, burkānu kūku, slinko biezpiena pīrāgu, kā arī ziedkāpostu salātus.

Ar padomiem un nelielu palīdzību no profesionālās vidusskolas pasniedzēju puses viss izdevās izcili garšīgi. Pēc tam sekoja degustācija – pie galda prezentējām savu veikumu un stāstījām, ko esam iemācījušies gatavošanas procesā. Vakara gaitā mums pievienojās arī Ekonomikas un vadības dekāne Iveta Graudiņa, kura atzina, ka šāda veida praktiskās nodarbības ir tās, kas studentiem visvairāk paliek atmiņā un ir visnoderīgākās praktisko iemaņu veidošanā. Studenti izteica viedokli, ka šāda ēdienu gatavošanas laboratorija augstskolā būtu ļoti noderīga ēdināšanas uzņēmējdarbības priekšmetu apgūšanā.

Jāatzīst, ka, uzzinot par šo pasākumu, bijām nedaudz samulsuši, jo visi studenti nedēļas nogalē pēc iespējas ātrāk grib nokļūt mājās. Taču tagad sakām milzīgu paldies lektorei Inesei Silickai, Kauņas lektorēm, kā arī Rēzeknes profesionālās vidusskolas kolektīvam par šo iespēju un sadarbību, jo tas tik tiešām izvērtās par ļoti jauku, interesantu un neaizmirstamu notikumu studiju laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)