Banner 980x90

Tirgotāju asociācija Rēzeknē rīko diskusiju par kontrabandas preču aprites mazināšanas iespējām

Rīga, 15.sept., LETA. Šodien plkst.14 Rēzeknes pilsētas domē, Atbrīvošanas alejā 93 notiks Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) rīkota diskusija par kontrabandas preču aprites mazināšanas iespējām, aģentūru LETA informēja LTA prezidents Henriks Danusēvičs.

Pasākumā laikā plānots runāt par problēmām saistībā gan ar negūtiem budžeta ienākumiem, gan par uzņēmumu konkurētspēju un kontrabandas ietekmi plašākas noziedzības kontekstā. Tiks diskutēts par risinājumiem cigarešu nelegālās tirdzniecības mazināšanai, par sabalansētu un ilgtspējīgu akcīzes nodokļu politiku, efektīvāku kontrabandas apkarošanu un citiem jautājumiem saistībā ar šo problēmu. Paredzēts arī sīkāk iepazīties ar cigarešu nelegālās tirdzniecības tendencēm Latvijā un Eiropā, kā arī par situāciju Latgales reģionā.

"Kontrabandas preču izplatība Baltijas valstīs ir viena no augstākajām Eiropas Savienībā (ES). Iecietība pret kontrabandu un vēlme iegādāties nelegālo preci ir ļoti augsta. Kā liecina vairāki pētījumi, katrs piektais Latvijas iedzīvotājs atzīst, ka pēdējā gada laikā pats pircis kontrabandas cigaretes, benzīnu vai alkoholu vai arī zina, ka tā rīkojies kāds no viņa pašiem tuvākajiem cilvēkiem," atzīmēja Danusēvičs.

Iegādājoties kontrabandas preces ne tikai tiek kropļota konkurence, bet arī ievērojami mazinās nodokļu ieņēmumi valsts budžetā, atņemot finansējumu, kas varētu tikt izmantots medicīnai, drošībai un citām šobrīd valstiski nozīmīgām jomām, uzsvēra LTA prezidents.

Pasākumu rīko LTA un SIA "Philip Morris Latvia".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)