Banner 980x90

Top Lūznavas muižas vēsturei veltīts gaismu un dzīvo bilžu uzvedums

Daugavpils, 8.sept., LETA. Nākamnedēļ, 10.septembra vakarā Rēzeknes novadā, Lūznavas muižā pirmizrādi piedzīvos mūzikas, gaismu un dzīvo bilžu uzvedums "Nomoda sapnis Lūznavā", kas top kā veltījums Lūznavas muižas vēsturei Eiropas kultūras mantojuma dienās, aģentūru LETA informēja Lūznavas muižas pārvaldniece Iveta Balčūne.

Septembra sākums Latvijā jau tradicionāli ir Eiropas kultūras mantojuma dienu laiks, kurā tiek pievērsta uzmanība pieminekļu aizsardzībai - aizsargājamo pieminekļu dažādībai, vērtību apzināšanai, saglabāšanai, kā arī kultūras mantojumam kā resursam ilgtspējīgai attīstībai. Tā kā šī gada Eiropas kultūras mantojuma dienu programma aicina atklāt vietas, kas vēsta par dažādu laiku notikumiem Latvijas teritorijā, Lūznavas muižā iecerētajā uzvedumā varēs izzināt muižas vēsturi dažādos laikos - no Kerbedzu dzimtas stāstam 19. un 20.gadsimtu mijā līdz mūsdienām.

Mūzikas, gaismu un dzīvo bilžu uzveduma "Nomoda sapnis Lūznavā" izrāde būs kā noslēdzošais dienas pasākums. Tā pamatā ir stāsts par mākslinieku, kurš mainās savos radošajos meklējumos, dzīvojot līdzi dažādiem muižas vēsturiskajiem notikumiem. Uzveduma idejas autore ir Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja Inga Drele, bet režisore Laila Kirmuška.

Lūznavas muižā Eiropas kultūras mantojumu dienu 2017 pasākumi, sāksies jau plkst.15 ar izglītojošu ekskursiju par muižu un tās parku, stundu vēlāk tiks atklāta franču keramiķes Annī Bušī izstāde, bet 17 ikviens interesents būs aicināts iesaistīties radošajās darbnīcās, gleznojot portretus, veidojot mūsdienu aksesuārus ar jūgendstila vēsmām un rosoties sietspiedes darbnīcā. Plkst.18 klātesošajiem būs iespēja noskatīties filmu par Kerbedzu dzimtai pietuvināto lietuviešu komponistu un mākslinieku Mikaloju Konstantinu Čurļoni "Vēstules Sofijai", bet 20 notiks uzveduma "Nomoda sapnis Lūznavā" pirmizrāde.

Ieeja uz Eiropas kultūras mantojuma dienas pasākumiem Lūznavas muižā - bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)