Banner 980x90

Turpinās iztiesāt krimināllietu par vīrieša noslepkavošanu un sadedzināšanu Rēzeknes novadā

Daugavpils, 6.okt., LETA. Ar tiesu debatēm Latgales apgabaltiesa šodien apelācijas kārtībā turpinās skatīt krimināllietu par vīrieša noslepkavošanu un sadedzināšanu Rēzeknes novadā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Minētajā lietā saņemtas kopumā septiņas apelācijas sūdzības.

Rēzeknes tiesa 1992.gadā dzimušajam Mārtiņam Kuzmanam, kuram apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 117.panta 5.punkta par slepkavību, ja pēc tās izdarīta līķa apgānīšana, piespriedusi 18 gadu cietumsodu ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

Pēc šī paša panta apsūdzētajam 1997.gadā dzimušajam Jānim Kuzmanam piespriesta brīvības atņemšana uz 13 gadiem ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, kā arī 11 dienu cietumsods no iepriekš neizciesta soda.

Savukārt 1973.gadā dzimušajai Ingai Kuzmanei, kurai apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 117.panta 10.punkta - par slepkavību, ja to izdarījusi personu grupa, - un 20.panta 3.daļas - par citu personu uzkūdīšanu izdarīt noziedzīgu nodarījumu -, piemērots 17 gadu cietumsods ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

1993.gadā dzimušajam Jānim Sutirinam, kurš apsūdzēts pēc 228.panta par līķa apgānīšanu, 313.panta par nozieguma pēdu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir smags, un 185.panta - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu -, tiesa piespriedusi divu gadu un sešu mēnešu cietumsodu ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu un 200 stundas piespiedu darba.

Apsūdzētajiem Mārtiņam, Jānim un Ingai Kuzmaniem solidāri būs arī jāizmaksā 48 200 eiro morālā kompensācija cietušajai pusei un 1800 eiro materiālā kompensācija valstij.

Jau vēstīts, ka 2015.gada 4.maija vakarā policija saņēma iesniegumu par 1989.gadā dzimušā Jāņa Kalvāna, kurš 2.maijā aizbrauca no Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Kapiņiem ar savu automašīnu "Mercedes" un neatgriezās, pazušanu un sāka operatīvos meklēšanas pasākumus.

Bez policijas pazudušā meklēšanā aktīvi piedalījās arī radinieki, vietējie iedzīvotāji, Valsts ugunsdzēsības un glābšanās dienesta darbinieki.

9.maijā meklēšanas rezultātā Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā tika atrasta automašīnas "Mercedes" aizdedzināšanas vieta, automašīnas detaļu atliekas, kā arī apdegušu cilvēka kaulu atliekas. Nekavējoties tika sākts kriminālprocess.

Divas dienas vēlāk uz aizdomu pamata par Kalvāna noslepkavošanu policijas darbinieki aizturēja trīs 1992.,1993. un1997.gadā dzimušus vīriešus. Turpinot izmeklēšanu, tika noskaidrots, ka 3.maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā aizturētie piedalījās cietušā vīrieša nonāvēšanā, to, iespējams, piekaujot.

Slēpjot nozieguma pēdas, slepkavas sadedzinājuši vīrieša līķi, bet viņa pelnus izkaisījuši tuvākajā apkārtnē. Sadedzināta mežā, izjaukta detaļās, sagriezta un noslīcināta meliorācijas grāvī un netālu esošā dīķī tikusi arī Kalvāna automašīna "Mercedes". Nosedzot ar koku zariem, varmākas mēģinājuši apslēpt arī automašīnas dedzināšanas vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)