Banner 980x90

Turpinās iztiesāt lietu par 81 570 latu piesavināšanos no Rēzeknes Mākslas skolas

Daugavpils, 19.okt., LETA. Šodien Latgales apgabaltiesa apelācijas kārtībā turpinās skatīt krimināllietu par 81 570 latu (116 063 eiro) piesavināšanos no Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas, kurā apsūdzētas bijusī mācību iestādes grāmatvede Rita Andrejeva un skolotāja-metodiķe Larisa Poiša, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Minētajā lietā ir saņemts apelācijas protests un apelācijas sūdzība.

Jau vēstīts, ka Rēzeknes tiesa piespriedusi Andrejevai četru gadu cietumsodu bez mantas konfiskācijas, bet ar aizliegumu trīs gadus ieņemt grāmatveža amatu. Otrai lietā apsūdzētajai, Poišai, piemērota brīvības atņemšana uz diviem gadiem ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem bez mantas konfiskācijas.

Andrejevai būs jāatmaksā arī 78 190 eiro materiālā kompensācija. Savukārt 33 642 eiro materiālo kompensācija Andrejevai un Poišai būs jāatmaksā solidāri.

Prokurors Andrejevai bija pieprasījis četrarpus gadu cietumsodu bez mantas konfiskācijas ar aizliegumu trīs gadus ieņemt grāmatveža amatu. Poišai apsūdzības uzturētājs bija pieprasījis brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem nosacīti, bez mantas konfiskācijas un ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.

No bijušās grāmatvedes prokurors bija pieprasījis piedzīt arī 78 190 eiro materiālo kompensāciju. Vēl 33 642 eiro materiālo kompensāciju bija pieprasīts piedzīt solidāri no abām apsūdzētajām.

Prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja, ka saskaņā ar apsūdzību laikā no 2009.gada marta līdz 2011.gada jūnijam grāmatvede, izmantojot internetbankas pakalpojumus, no vidusskolas norēķinu kontiem uz skolotājas privātajiem norēķinu kontiem pārskaitīja vairāk nekā 26 454 latus. Pārskaitīto naudu abas personas izlietoja savām vajadzībām.

Otrā epizodē grāmatvede no vidusskolas piesavinājās vairāk nekā 55 116 latus (78 423 eiro), kurus iztērēja privātiem pirkumiem un aizdevumu segšanai.

Pēc apsūdzības domām, grāmatvede sagrozīja vidusskolas grāmatvedības uzskaites datus un kārtoja grāmatvedību tā, lai nebūtu atspoguļoti visi saimnieciskie darījumi un naudas līdzekļu izdevumi.

Grāmatvede apsūdzēta par piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, savukārt skolotāja-metodiķe apsūdzēta par piesavināšanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)