Banner 980x90

Ugunsgrēkā Rēzeknes novadā cietuši divi cilvēki

Rīga, 11.jūl., LETA. Šonakt ugunsgrēkā Rēzeknes novadā cietuši divi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.2.56 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka dzīvojamās mājas augšējā stāva dzīvoklim pa logiem nāk atklāta liesma un tajā deg sadzīves mantas un mēbeles 10 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no piedūmotās mājas evakuējās astoņi cilvēki, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji no mājas evakuēja vēl divus cilvēkus. Ugunsgrēks likvidēts plkst.4.10.

Tāpat šonakt plkst.1.12 saņemts izsaukums uz Muižas ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 120kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst.4.48.

Savukārt vakar plkst.16.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ikšķiles novada Tīnūžu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā - ar atklātu liesmu deg divstāvu koka dzīvojamā māja 140 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki. Plkst21.07 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, krūmi, kūdra, meža zemsedze, apgaismes ķermenis, elektrības skaitītājs un sadzīves mantas.

Kopumā otrdien, laika posmā no 10.jūlija plkst.6.30 līdz 11.jūlija plkst.6.30, VUGD saņēmis 53 izsaukumus - 19 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet 17 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)