Banner 980x90

VARAM: Vairākām pašvaldībām nav intereses saņemt atbalstu uzņēmējdarbības vides uzlabošanai

Rīga, 26.okt., LETA. Kopumā 20 Latvijas pašvaldības pat nav iesniegušas projektu pieteikumus, lai saņemtu līdzfinansējumu teritorijas attīstībai uzņēmējdarbības veicināšanas nolūkos, šodien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji.

VARAM sēdē informēja par ministrijas plānoto budžetu 2017.gadam un paredzētajām aktivitātēm nākamgad. Tostarp paredzēts atbalsta programmās piešķirt līdzekļus pašvaldību teritorijas attīstībai uzņēmējdarbības veicināšanas nolūkos.

Vienlaikus VARAM līdz šim saskārusies ar problēmu, ka daudzām pašvaldībām nav ideju un intereses šādu atbalstu saņemt, un kopumā 20 pašvaldības vispār nav iesniegušas projektu pieteikumus. Pārsvarā tās esot mazās pašvaldības, bet šādā situācijā ir arī, piemēram, Iecavas novada pašvaldība.

Pēc ministrijas pārstāvju paustā, problēma, visticamāk, nav tikai līdzekļu trūkumā, neļaujot pašvaldībām nodrošināt nepieciešamo līdzfinansējumu projektiem - to var nodrošināt arī vietējie uzņēmēji. Vairākas pašvaldības arī neizrādot interesi par iespējam saņemt šādu atbalstu.

VARAM apņēmās šīs nedēļas laikā nosūtīt Tautsaimniecības komisijai šo 20 pašvaldību sarakstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)