Banner 980x90

Vējonis: Jauna reģionu reforma nedrīkst sekmēt depopulācijas vilni reģionos

Rīga, 17.maijs, LETA. Jauna administratīvi teritoriālā reforma nedrīkst radīt jaunu depopulācijas vilni reģionos un nedrīkst sekmēt iedzīvotāju atsvešināšanos no valsts, šodien Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 30.kongresā sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis uzsvēra, ka 13.Saeimas vēlēšanu rezultāti bija apliecinājums, ka iedzīvotāji vēlas pārmaiņas, kas mazina sociālo nevienlīdzību, veicina kopējo valsts izaugsmi, kā arī sekmē valsts varas lēmumu caurspīdīgumu un pamatotību.

Vējonis atzina, ka valdības izvirzītais mērķis - līdz 2021.gadam īstenot pašvaldību reformu - ir ambiciozs. "Kopš neatkarības atjaunošanas šis jautājums valdības darba kārtībā ir bijis vairākkārt, un pirms piedāvāt kārtējo reformu vispirms ir jāizvērtē iepriekšējās reformas rezultāti, tikai pēc tam definējot jaunos mērķus un ieguvumus iedzīvotājiem. Reformas veikšana nevar būt pašmērķis, jo tai ir jārada priekšnoteikumi iedzīvotāju dzīves uzlabošanai un jāsekmē uzņēmējdarbības vides attīstība," teica prezidents, norādot, ka reformas rezultātā nedrīkst pasliktināties arī pašvaldību sniegto pakalpojumu kvalitāte.

Politiķis aicināja LPS būt saturiskiem partneriem reformas īstenošanas procesā, jo neviens nezinot iedzīvotāju vajadzības un praktiskās darba nianses labāk kā pašvaldības. Tāpat viņš aicināja par pašvaldībām atbildīgo ministru vietvaru viedokli uzklausīt, veidojot dialogu un meklējot labākos risinājumus.

Prezidents uzsvēra, ka cilvēki, kuri pašaizliedzīgi strādā un rūpējas par savu ģimeni, pašvaldību un valsti, joprojām ir Latvijas lielākā vērtība. Vienlaikus viņš neslēpa, ka parlaments, valdība un pašvaldības nebūt savā starpā "nav saspēlējušās" un "nerāda baudāmu priekšnesumu", norādot, ka līdz pilnvērtīgai sadarbībai vēl esot mērojams tāls ceļš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)