Banner 980x90

"Vienotības" valde pagaidām neskatīs jautājumu par Vidiņa izslēgšanu

"Vienotības" valde pagaidām neskatīs jautājumu par Jura Vidiņa iespējamo izslēgšanu no partijas.
"Jura Vidiņa darbības izvērtēšana partijā "Vienotība" nav Latvijas šī brīža politiskās dienaskārtības jautājums, norāda "Vienotības" valde, lemjot pašlaik neskatīt Ētikas komisijas virzīto jautājumu par Vidiņa darbības vērtēšanu un "iesaldējot" šī jautājuma tālāku risināšanu," teikts politiskā spēka paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

"Vienotības" valdē balsu skaits ir pietiekams, lai Vidiņu šodien izslēgtu, taču šo jautājumu nolemts "iesaldēt", jo valstī ir ļoti svarīga politiskā stabilitāte, šodien žurnālistiem norādīja "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

Paziņojumā medijiem tiek uzsvērts, ka "Vienotības" valdes uzdevums ir Laimdotas Straujumas vadītās valdības "stiprināšana, saglabājot tās lemtspēju un efektīvu darbību valsts un sabiedrības interesēs".

"Šis nav brīdis, kad "Vienotība" varētu atļauties jautājumus, kas skar ikvienu ģimeni Latvijā, atlikt otrajā plānā, tā vietā par prioritāru izvirzot iekšējo domstarpību risināšanu," pauž partija, uzskaitot dažādus jautājumus, pie kuru risinājuma jāstrādā, piemēram, drošības izaicinājumi un tautsaimniecības izaugsme.

"Ir politiski bezatbildīgi pieļaut, ka šo jautājumu efektīvu risināšanu aizēno valstiski un politiski maznozīmīgu tēmu un organizācijas iekšējo nesaskaņu nonākšana publiskajā dienaskārtībā."

Jau ziņots, ka Rēzeknes pilsētas nodaļa lēmusi lūgt partijas Ētikas komisiju lemt par Vidiņa izslēgšanu no partijas par viņa izteikumiem un rīcību saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu Latgalē Saeimas vēlēšanās par labu deputātam Dzintaram Zaķim. Komisija šo iesniegumu atstāja bez galīgas izskatīšanas, kaut arī uzskata, ka Vidiņa rīcībā konstatējami atsevišķi ētikas pārkāpumi.

Tāpat Ētikas komisija vērtēja iesniegumu par Vidiņa izteikumiem par partijas ģenerālsekretāru Arti Kamparu "Vienotības" iekšējā sarakstē. Ētikas komisija konstatēja, ka Vidiņš ar savu publisko rīcību kopumā pārkāpis partijas statūtus un ētikas kodeksa normu par koleģialitātes ievērošanu. Komisija arī norāda, ka Vidiņš nav sniedzis ne rakstveida paskaidrojumus, ne paskaidrojumus klātienē, bet vienlaikus sniedz ziņas plašsaziņas līdzekļiem. Līdz ar to Ētikas komisija aicina partijas valdi lemt par viņa izslēgšanu no "Vienotības".
Ētikas komisijas pieņemtie lēmumi ir rekomendējoši, un lēmumu par kāda biedra izslēgšanu no partijas var pieņemt tikai tās valde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)