Banner 980x90

Zaķis: Balsu pirkšanas lietā tiek mēģināts uzvelt vainu "Vienotībai"

Dzintars Zaķis/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Dzintars Zaķis/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Balsu pirkšanas lietā tiek mēģināts uzvelt vainu "Vienotībai", tā pirmdien, 4.aprīlī, Preiļu tiesā teica politiķis Dzintars Zaķis.

Zaķis gan piebilda, ka viņa rīcībā esot tikai publiski izskanējusī informācija.

Politiķis atzina, ka īsi pirms vēlēšanām ticies ar konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA "Adugs" valdes priekšsēdētāju Jāzepu Zukuli, ar kuru esot pazīstams kopš 2002.gada. Taču Zukulis viņam esot atteicies palīdzēt priekšvēlēšanu kampaņā.

Līvānu novadā Zaķis apmeklējis arī kādu mēbeļu ražotni, kur arī bijuši atrodami "Vienotības" aģitācijas materiāli.

Politiķis cer, ka struktūras, kas atbildīgas par izmeklēšanu, būs savākušas pietiekami daudz informācijas, un spēs pierādīt, ka balsis pirktas par labu "Saskaņai". Zaķis norādīja, ka viņam nav īsti skaidra motivācija, kādēļ liecinieki mainījuši liecības un klāsta, ka balsis pirkuši par labu "Vienotībai" Viņaprāt, tas varētu būt mēģinājums ar viņu izrēķināties politiski.

Jau ziņots, ka konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA "Adugs" valdes priekšsēdētājs Zukuls šodien Preiļu tiesā atzina, ka aģitējis vēlēšanās balsot par partiju "Saskaņa". Zukuls atzina, ka vienā uzņēmuma maiņā aģitējis balsot par "Saskaņu". Viņš esot palūdzis vienu no lietā apsūdzētajiem Anatoliju Sprogi parunāt ar cilvēkiem šajā sakarā.

Naudu viņš nevienam neesot piedāvājis. Neesot runāts arī par alkoholu vai algas pielikumu. "Nezinu, vai Sproge vai Fjodors Martinovs kādam ko maksāja. Ar deputātu Elksniņu esot sazinājies kā ar advokātu, bet ar Dzintaru Zaķi esot pazīstams kopš partijas "Jaunais laiks" laikiem," teica Zukuls.

Viņš arī piebilda, ka Elksniņš uzņēmumā "Adugs" esot ticies ar biznesmeņiem.

Savukārt maiņas vadītāja Galina Krjukova atzina, ka viņas tiešais priekšnieks Sproge lūdzis paaģitēt maiņas darbiniekus 25-27 cilvēkus balsot par "Saskaņas" sarakstu nr.11, liekot krustiņu pirmajam numuram Andrejam Elksniņam. Taču viņa tomēr aicinājusi cilvēkus iet uz velēšanām un balsot pēc sirdsbalss.

Savukārt Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš ("Saskaņa") šodien tiesā noliedza saistību ar vēlētāju pievešanu balsošanas iecirkņiem 12.Saeimas vēlēšanās. Kā Elksniņš skaidroja tiesas sēdē, viņš esot zinājis, ka balsis pirktas par labu "Vienotībai", kā arī to, ka cilvēkiem maksāts par liecību maiņu, lai tiktu teikts, ka viņi aicināti balsot par "Saskaņu", nevis "Vienotību".

Politiķis atzina, ka bijis Jāzepa Zukula vadītajā uzņēmumā "Adugs" un aģitējis. To viņš darījis arī daudzviet citur Latgalē, tāpat kā to darījuši citu politisko spēku pārstāvji, tomēr nekādu atlīdzību par balsošanu neesot piedāvājis.

Jau ziņots, ka šodien Daugavpils tiesa Preiļos turpina skatīt lietu par balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās par labu sarakstam Nr.11 "Saskaņa", aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lietā apsūdzētie Anatolijs Sproge un Fjodors Martinovs tiesā atzinuši, ka pirkuši balsis 12.Saeimas vēlēšanās par labu sarakstam Nr.4 "Vienotība", nevis sarakstam Nr.11 "Saskaņa". Savukārt prokurors plāno pierādīt, ka balsis, kā apsūdzībā norādīts, pirktas par labu "Saskaņai".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)