Banner 980x90

RTA notika Eiropas Sporta nedēļas aktivitātes

No 17. līdz 23.septembrim Latvijā otro gadu pēc kārtas tika rīkota Eiropas Sporta nedēļa, kuras mērķis ir motivēt cilvēkus vairāk būt kustīgiem, veicināt sportošanu un fizisko aktivitāti.

Arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) notika dažādas sportiskas aktivitātes, informē RTA Sabiedrisko attiecību nodaļas informācijas speciāliste Inga Kaļva. 19. septembrī interesenti tikās ar vieglatlēti, šī gada Rio olimpisko spēļu dalībnieci Guntu Latiševu-Čudari, kura startē sprinta distancēs, īpaši specializējoties 400 m disciplīnai, un ir guvusi nozīmīgus sasniegumus dažādās sacensībās. Šogad Gunta ir uzsākusi studijas RTA maģistra studiju programmā "Tiesību zinātne".

Sportiste dalījās savā pieredzes stāstā, atklājot sportiskās karjeras pirmsākumus un to, ka pirmā iegūtā uzvara Daugavpils sacensībās bija pamudinājums attīstīties konkrētajā sporta veidā. Vidusskolas posms jaunietei pagāja pēc grafika "treniņš – skola", bet, iegūstot vidējo izglītību, jauniete izvēlējās Rīgā studēt tiesību zinātnes. Lai arī sākumā šķita, ka galvaspilsēta ir lielo iespēju vieta, vēlāk viņa saprata, ka vēlas atgriezties atpakaļ Latgalē.

"Man vajag ģimeni, draugus, dabu. Pateicu ardievas Rīgai, un tagad tiesību zinātnes maģistra līmenī apgūstu Rēzeknē," stāstīja Gunta.

Sportiskā jauniete klātesošajiem stāstīja par sacensībām, kurās piedalījusies, daloties emocijās par Pekinā notiekošo Pasaules čempionātu, kurā viņa uzstādīja jaunu personisko rekordu, kā arī, protams, par Rio olimpiskajām spēlēm. Gunta atzina, ka dalība olimpiādē ir augstākais sasniegtais punkts viņas sportistes karjerā. Sportiste, atbildot uz klātesošo jautājumiem, pastāstīja arī par saviem treniņiem, dienas režīmu, nākotnes iecerēm.

Patīkami pārsteigta Gunta bija par sava dzimtā Lendžu pagasta iedzīvotāju atbalstu un uzmundrinājumu pirms viņas debijas olimpiskajās spēlēs Rio. Lendžos par godu olimpietei tika rīkotas sacensības 400 m skrējienā "Olimpiskais zibsnis: 400m", bet pēc tam visi kopīgi skatījās Guntas olimpisko startu. 20. septembrī pie Inženieru fakultātes notika strītbola turnīrs, kurā piedalījās četras komandas: "Ziemassvētku klepus" (studenti), "Komanda" (pilsētas basketbolisti), "Lazdukalns" (ciemiņi) un "Lai būtu!" (bijušie studenti).

Finālā līdzīgā cīņā uzvarēja "Komanda" (V. Višņakovs, O. Kaspars, R. Zutis), 2. vietā atstājot komandu "Lazdukalns" (R. Arelkevičs, A. Petuks, K. Mārtuševs). 3. vietu ieguva "Ziemassvētku klepus" (J. Kozlovs, J. Strazdiņš, G. Ļebedevs un O. Bluks), 4. vietā ierindojās komanda "Lai būtu!" (N. Gabrusāns, J. Baltalksnis, A. Pokšāns). Visi komandu dalībnieki saņēma sporta maisiņus ar RTA logo, bet SIA "Latgales dārzeņu loģistika" (kas audzē "Mežvidu" tomātus) kopā ar sadarbības partneri – Dagdas novada zemnieku saimniecību "Eži" – bija sarūpējuši sportistiem bumbieru-ābolu sulu. 21.septembrī RTA docētāji un studenti iesaistījās aktivitātēs "Diena bez lifta" un "Saskaiti savus soļus!".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)