Banner 980x90

Ar septiņiem daudzveidīgiem koncertiem izskanēs Mūzikas un mākslas festivāls "BILDES 2019"

Foto: Ģirts_Ozoliņš
Foto: Ģirts_Ozoliņš

Turpinot un saglabājot gadu gaitā iedibinātās tradīcijas, kā arī gatavojoties nākamā gada jubilejas svinībām, ar septiņiem daudzveidīgiem koncertiem izskanēs mūzikas un mākslas festivāls "BILDES 2019". Koncerti būs klausāmi mūzikas namā "Daile", mūzikas klubā "Kaļķu vārti" un VEF Kultūras pilī no 21. oktobra līdz 16. novembrim. Taču vēl pirms tam 17. oktobrī t/c "Spice Home" tiks atklāta festivāla mūziķu un mākslinieku veidotā izstāde "Pastkastītes".

Foto: Baiba RalleFoto: Baiba Ralle

21. oktobrī norisināsies BLŪZA koncerts mūzikas namā "Daile". Festivāla BLŪZA koncertu tradīcija tiek kopta jau no deviņdesmitajiem gadiem un šobrīd ir viena no nedaudzajām iespējām plašākai sabiedrībai redzēt un dzirdēt Latvijas blūzmeņus uz vienas skatuves. Koncertu vadīs Jānis Bukums. Koncertā uzstāsies - Ainars Pūpols un "[Pī] Blues", "The Blues Gang", "Vocada", "Lavrix Blues Band", "Vanadziņa Trio +", "The Twins Peek", "Rahu the Fool", "Blues Cake", Laima Miltiņa un "Harmony 4 Riga", "Bad habits".

Foto: Ģirts OzoliņšFoto: Ģirts Ozoliņš

27. oktobrī mūzikas klubā "Kaļķu vārti" izskanēs "BILŽU" MŪZIĶU un viņu BĒRNU koncerts. To vadīs Arnis Miltiņš. Pārstāvot "BILŽU" dalībnieku muzikālās ģimenes, uz vienas skatuves dziesmās, emocijās un profesionālajā pieredzē dalīsies dažādu paaudžu festivāla dalībnieki un viņu bērni. Koncertā uzstāsies - Miltiņu ģimene, Ziemeļu ģimene, Križevicu ģimene, Aleksandrs, Dārta Nora un Inta Pauļuki, Pūpolu ģimene, Elza un Atis Ieviņi, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Horens Stalbe ar bērniem, Tomijs un Guntars Endzeļi, Dāvids un Ēriks Loki, Valteru ģimene, Fēlikss Ķiģelis ar bērniem, Anna un Ansis Klintsoni.

Foto: Dainis OzolsFoto: Dainis Ozols

30. oktobrī turpat notiks DZIESMINIEKU koncerts, ko vadīs Mikus Frišfelds un Egons Pičners. Koncertā uzstāsies - Inta Pauļuka un ukuleļu ansamblis, Ēriks Loks, Jānis Jansons, Matīss un Uldis Ozoli, Arnis Miltiņš, Anta Eņģele, Sandra Bula un Āris Ziemelis, Felikss Staņevičs, Egons Pičners, Silvestrs Sīlis, Uldis Kākulis, Haralds Sīmanis, Mikus Frišfelds, Ieva Akuratere, Valdis Atāls, Agita Kaužēna, Juris Hiršs.

Foto: Baiba RalleFoto: Baiba Ralle

31. oktobrī arīdzan klubā "Kaļķu vārti" notiks JAUNO DZIESMINIEKU koncerts, ko vadīs Lauris Valters. Koncertā piedalīsies mūziķi, kuri kā dziesminieki jau ir iemantojuši atpazīstamību, kā arī pavisam jauni dziesminieki - Lauris Valters, Gatis Zotovs, Renārs Veličko, Mārtiņš Križevics, Elīzabeta Krēģere, Agija Kalve, Elviss Patriks Pētersons, Kintija Alpe, Matīss Kalniņš, Edgars Rakovskis, Anete Kozlovska, Anita Zambare, Matīss Pavītols, Aigars Kručs, Jānis Niedra, Gunārs Gaumigs, Melisa Votinova.

Foto: Inese GrizāneFoto: Inese Grizāne

VEF Kultūras pilī 4. novembrī skanēs koncerts "JAUNĀS un "BILDĒS" sevi jau pieteikušās grupas kopprojektos ar "BILŽU" VETERĀNIEM un RADOŠĀM PERSONĪBĀM". Koncertu jau tradicionāli vadīs Andris Freidenfelds. Koncertā uz skatuves kāps "BILŽU" koncertos jau startējušās grupas un radošās personības - "Kumosiņš" & diriģents Elmārs Rudzītis, "Bekars" & LNT un radio Star FM raidījumu vadītājs Māris Grigalis, "Matek" & LNT raidījuma "Degpunktā" vadītājs Kristaps Rūķītis, "The Big Deal" & Chaula TV ētera personība Ēriks Saksons, kā arī jaunās grupas kopā ar "BILŽU" veterāniem - "Embark" & Adrians Kukuvass ("Menuets"), "Tornhill" & Raimonds Bartaševičs ("Pērkons"), "Idioti. Trupa." & Roberts Gobziņš, "Carnelian" & Guntis Veits ("Credo"), "Five Inch Mayo" & Ernests Lībietis ("Mary Jane"), "Blue Jean Serenade" & Māris Šverns ("Baložu pilni pagalmi"), Rīgas 45. vidusskolas vokāli instrumentālais ansamblis & Antra Stafecka un Jānis Čubars, Valmieras Valsts ģimnāzijas vokāli instrumentālais ansamblis "Guiness" & Jānis Krūmiņš ("Apvedceļš"), "Touns" & Juris Kaukulis ("Dzelzs vilks"), "Still" & Juris Riekstiņš ("K. Remonts"), "Tikai nerunājiet", Mārtiņš Petrovs & Valdis Skujiņš (ex "Credo"), "Effekts" & Normunds Jakušonoks ("Labvēlīgais Tips"). Īpašie viesi - Dārta Stepanova & Andra Gaujas filmas "Nekas mūs neapturēs" mūziķi.

Foto: Inese GrizāneFoto: Inese Grizāne

Savukārt, 16. novembrī plkst. 12.00, notiks koncerts bērniem, kas jau 27 gadus ir festivāla neatņemama sastāvdaļa un ko vadīs Igeta Ozoliņa. Koncertā uzstāsies Latvijā pazīstamās bērnu popgrupas "Dzeguzīte", "Knīpas un knauķi", "Kolibri", "Poppy", "Momo", "Tev un man", "Vējā", "Podziņas", Nila Īles mazo perkusionistu grupa "SAFARA", Māris Pūris un Ādažu Mākslas un mūzikas skolas deju programmas audzēkņi, "Notiņas" no Valmieras, Agra Daņiļeviča deju grupa "Dzirnas" u.c. Starpbrīdī visus apmeklētājus gaidīs garšīgs pārsteigums no "Druvas saldējuma".

Tās pašas dienas vakarā plkst. 19.00 startēs tradicionālais "BILŽU" veterānu koncerts, ko vadīs Ēriks Loks. Tajā dalību apstiprinājuši: "COLT", "Stiprās sievas" un "Ogas", "Dzidriņas megasistēma", "Lādezers", "ARMANDSOUND", JĀNIS BUKUMS, Māra Kalniņa un "Bague Duo", Varis Vētra, Ineta Rudzīte, "The Cucumbers", Juris Pavītols, "Denktie vīri", "Vaidava", Horens Stalbe un "Riga Reggae" , "Exiled in Brussels", "Ducele", "Pērkons".

Foto: Inese GrizāneFoto: Inese Grizāne

Festivāla atbalstītāji un sadarbības partneri: Rīgas dome, "PATA TIMBER", t/c "Spice Home", "Kaļķu Vārti", "Parnass Presentreklam", Latvijas Universitāte, "Zemgus", "Ezerkauliņi", "Dona", "Latvijas Radio 2", draugiem.lv, inbox.lv, apriņķis.lv, kulturasvestis.lv, muzikaspasaule.lv, "Privātā Dzīve", "Rīga TV24", "Pilsēta 24", "ZL.LV", "Chaula TV", "Mājas Viesis", "1188" u.c.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv. Pieteikumi kolektīvajiem apmeklējumiem un papildu informācija par koncertiem: "BILŽU BIROJS", tālr. nr. 29282866, e-pasts bildes@bildes.lv.

Noderīgas saites:

Festivāla mājaslapa: www.bildes.lv

Festivāla profils Facebook: www.facebook.com/FestivalsBildes

Festivāla profils YouTube: www.youtube.com/user/Bildes2011

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)