Banner 980x90

Bartaševičs: Pēc reģionālās reformas ceļu asfaltēšanai ap Rēzekni jaunajai pašvaldībai būtu nepieciešami 37 miljoni eiro

Rīga, 31.maijs, LETA. Pēc iecerētās reģionālās reformas ceļu asfaltēšanai ap Rēzekni, lai nodrošinātu jaunās pašvaldības pakalpojumu pieejamību visiem iedzīvotājiem, būtu nepieciešami 37 miljoni eiro, šodien konferencē par Latvijas transporta tīkla trūkumiem un izaicinājumiem no reģiona skatupunkta Rēzeknē pauda pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs (S).

Pilsētas ielu kopgarums ir 102 kilometri, un ikdienas uzturēšanai mērķdotācija šogad ir 700 000 eiro. Savukārt Rēzeknes novadā, ko kopā ar Viļānu novadu plānots pievienot pilsētai, ceļu kopgarums ir 1583 kilometri, un ikdienas uzturēšanai šogad paredzēti 1,8 miljoni eiro. Taču pilsētas mērs uzsvēra, ka ar mērķdotāciju nepietiek ne ikdienas uzturēšanas darbiem, ne rekonstrukcijai.

Turklāt, lai nodrošinātu skolēnu pārvadājumus un uzņēmējdarbības attīstību novada teritorijā, kā arī pakalpojumu sasniedzamību jaunveidojamās pašvaldības attīstības centrā, Viļānu novadā būtu jānoasfaltē 34 kilometri grants ceļu, bet Rēzeknes novadā - 45 kilometri. Pašvaldības aplēsušas, ka šie darbi varētu izmaksāt ap 37 miljoniem eiro.

Bartaševičs plānoto administratīvi teritoriālo reformu nodēvēja par radikālām pārmaiņām īsā laikā, aicinot sinhronizēt to ar citām valstī veiktām reformām, tostarp sabiedriskā transporta maršrutu pārskatīšanu.

Viņš arī pauda, ka nav veikta reformas ekonomiskā analizē, kas "acīmredzot atstāta pašvaldību pārziņā". Turklāt neesot arī skaidrs, kas pēc reformām notiks ar pašvaldību sāktajiem projektiem, attīstības plānos paredzētu, saistībām.

Jau ziņots, ka sanāksme ir viens no septiņiem ar reģionālo reformu saistītā konferenču cikla "Latvijas teritoriju attīstības izaicinājumi" pasākumiem, kuru organizē Latvijas Lielo pilsētu asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība.

Konferenču cikla mērķis ir rast atbildi uz jautājumu, vai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvājums administratīvi teritoriālajam modelim ir labākais risinājums Latvijas reģionu attīstībai un visas valsts ekonomiskās izaugsmes veicināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)