Banner 980x90

LPS vēstulē Vējonim pauž bažas par valdības veidošanas procesu un pārmet pašvaldību neiesaistīšanu

Rīga, 14.nov., LETA. Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) nosūtījusi Valsts prezidentam Raimondam Vējonim atklātu vēstuli, kurā pauž nopietnas bažas par jaunās valdības veidošanas procesu, aģentūru LETA informēja LPS pārstāve Jana Bunkus.

Vēstulē minēts, ka Jaunās konservatīvās partijas valdības deklarācijas projektā daudzi no izvirzītajiem mērķiem lielā mērā var nevēlami ietekmēt pašvaldību un līdz ar to arī visas valsts turpmāko darbību un attīstību. "Tajā plānotas vairākas reformas, kas cieši saistītas ar pašvaldību pastāvēšanu, taču šādu mērķu izvirzīšanā un risinājumu izstrādē nav ņemts vērā pašvaldību viedoklis, tādā veidā pieļaujot iespēju, ka tiek rupji pārkāpta Eiropas vietējo pašvaldību harta," norāda LPS.

Tāpat vēstulē prezidentam uzsvērts, ka deklarācijas projektā plānotas vairākas nepārdomātas reformas, kas var traucēt valsts un pašvaldību attīstību, kā rezultātā zaudētāji būs iedzīvotāji.

Pašvaldības aicina Valsts prezidentu turpmākajā valdības veidošanas procesā ņemt vērā un ievērot pašvaldību tiesiskās intereses, respektējot starptautiskās tiesību normas, tai skaitā Pašvaldību hartu, kas jau sākotnējā valdības veidošanas procesā būtiski tiekot pārkāpta.

"Valsts nav atrauta no pašvaldībām, un otrādi, tāpēc tādā būtiskā un nozīmīgā brīdī, kad tiek veidota valdība, izvirzot tās sasniedzamos mērķus, ir jādod iespēja pašvaldībām iesaistīties un jāņem vērā to viedoklis, ne tikai lai ievērotu starptautiskās normas, bet arī lai veicinātu produktīvu un uz attīstību vērstu valsts un pašvaldību savstarpējo sadarbību, kā rezultātā ieguvēji būs iedzīvotāji," teikts vēstulē.

Vēstuli parakstījis LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidents un LPS priekšsēža vietnieks Andris Rāviņš, kā arī Latvijas Novadu apvienības priekšsēdētājs un LPS priekšsēža vietnieks Gints Kukainis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)