Banner 980x90

Nedēļas nogalē Rēzeknē notiks koncerts par godu Baltijas valstu simtgadei

Jelgava, 8.nov., LETA. Sestdien, 10.novembrī, plkst.18 Rēzeknes kultūras namā kopīgā simtgades koncertā "Baltijas valstīm - 100" vienosies pussimts Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dejotāju, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Koncertā piedalīsies Baltijas valstu vidējās paaudzes tautas deju kolektīvi "Dziga" no Latvijas, "Tarvastu" no Igaunijas un Lietuvas kolektīvs "Levindra".

Igaunijas vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs "Tarvastu" dibināts 1993.gadā. Dejotāji ir regulāri vietējo dziesmu un deju svētku dalībnieki. Divdesmit piecu gadu laikā deju kopa piedalījusies daudzos festivālos gan Igaunijā, gan ārvalstīs. Deju kolektīva "Tarvastu" repertuārā ietilpst gan senās igauņu tautas dejas, kas iekļautas UNESCO mutiskā un garīgā mantojuma sarakstā, gan jauno horeogrāfu uz etnisko deju bāzes veidotās dejas.

Lietuvas vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs "Levindra" dibināts 1984.gadā un ir piedalījies septiņos Lietuvas dziesmu un deju svētkos, kā arī Starptautiskajā lietuviešu tautas deju festivālā Toronto Kanādā. Deju kolektīvs regulāri uzstājas vietējos un starptautiskos festivālos un konkursos, koncertējot un prezentējot Utenu ne tikai Lietuvā, bet arī Igaunijā, Latvijā, Krievijā, Baltkrievijā, Polijā, Itālijā, Horvātijā, Šveicē, Čehijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Kanādā un ASV.

Savukārt Rēzeknes vidējās paaudzes deju kopa "Dziga" Ilmāra Dreļa vadībā dibināta 1998.gadā. Deju kopas repertuāra dejas, ko veido horeogrāfs un Vispārējo latviešu Deju svētku virsvadītājs Dreļs, ir ieguvušas balvas un godalgotas vietas daudzos Latvijas Jaunrades deju konkursos, tās ir iekļautas Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku repertuārā.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)