Banner 980x90

Rēzeknē pieaug iespēja pieslēgties centralizētajai ūdensapgādei

Rezekne24.lv
Rezekne24.lv
Lai gan apjomīgie Eiropas Savienības līdzfinansētie ūdenssaimniecības attīstības projekti jau noslēgušies, un gandrīz 90 % Rēzeknes pilsētas iedzīvotāju ir iespēja pieslēgties centralizētajai ūdens apgādei un kanalizācijai, SIA "Rēzeknes Ūdens" ar uzņēmuma rīcībā esošajiem līdzekļiem turpina būvēt ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus mazākajās pilsētas ielās, pilsētas informācijas portāls Rezeknes24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Šovasar ūdensvada tīkli paplašinājušies par 729 metriem (tie izbūvēti Ķiršu un Pļavu ielās), savukārt kanalizācijas tīklu kopgarums palielinājies par 108 metriem. Šajās ielās pieslēgšanos centralizētajai ūdensapgādei un kanalizācijai šogad uzreiz izmantojuši 13 privātmāju īpašnieki.

"Līdztekus ūdensapgādei un notekūdeņu savākšanai uzņēmums sniedz arī ārpakalpojumus – lietus­ūdeņu kanalizācijas tīklu skalošanu un apkopi, tauku ķērāju un ārējo kanalizācijas tīklu skalošanu un apkopi, izmantojot hidrodinamisko mašīnu. Piedāvājam arī kanalizācijas tīklu TV inspekciju, tādējādi papildinot pašvaldības uzņēmuma ieņēmumus," pastāstīja SIA "Rēzeknes ūdens" valdes loceklis Gunārs Spradzenko.

"Ārējo kanalizācijas tīklu skalošana un apkope ir pieprasīts pakalpojums, tos esam snieguši ne tikai Rēzeknē, bet arī Ludzā, Krāslavā, Līvānos, Kārsavā un Gulbenē," piebilda Spradzenko.

Nākamajā gadā uzņēmums plāno paplašināt pakalpojumu klāstu privātmāju īpašniekiem, jo nākamajā gadā stāsies spēkā Ministru kabineta noteikumi par kanalizācijas tvertņu reģistra izveidi un tehniskā stāvokļa pārbaudi. Tas nozīmē, ka tiks apsekotas visas privātmājas pilsētā, kas nav pieslēgtas maģistrālajiem pilsētas kanalizācijas tīkliem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)