Banner 980x90

Rēzeknes pašvaldība: iespējamā balsošana pa pastu palielinās risku manipulēt ar vēlēšanu rezultātiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Grozot Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumu, iespējas savu balsi nodot pa pastu pagaidām paredzēs tikai ieslodzītajiem, ne visām iedzīvotāju grupām.

Kā pilsētas informācijas portālu Rezekne24.lv informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs, gadījumā, ja ieviesīs balsošanu pa pastu, palielināsies risks manipulēt ar vēlēšanu rezultātiem.

Šādai sistēmai ir arī savi plusi, taču pagaidām Rēzeknes pilsētas dome neredz lielu nepieciešamību šādam jauninājumam, kā arī ieviešanas procesam ir nepieciešami papildus līdzekļi.

"Nav šaubu, ka vēlēšanu sistēma ir jāuzlabo, taču pasta balsošanas iespēja neatrisinās jau eksistējošās problēmas," min Pozņakovs.

Kas attiecas uz jautājumu par ieslodzītajiem, tāpat Pozņakovs uzskata, ja tomēr šāda sistēma tiek ieviesta, tad to jānodrošina visiem, nevis atsevišķām iedzīvotāju grupām.

Rezekne24.lv jau vēstīja, ka tiesības pašvaldību vēlēšanās balsot pa pastu pagaidām plāno nodrošināt tikai ieslodzītajiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)