Banner 980x90

Rēzeknes pašvaldības stipendijām studējošajiem pirmajā pusgadā atvēlēti 34 140 eiro

Rīga, 13.febr., LETA. Līdz jūnija beigām pašvaldības stipendiju nodrošināšanai Rēzeknes budžetā būs nepieciešami 34 140 eiro, aģentūra LETA uzzināja domē.

Domes deputātu apstiprinātais lēmums paredz, ka stipendijas tiek izmaksātas kopumā 15 studējošajiem. Jaunie speciālisti pārstāv medicīnas nozari, apgūstot neirologa, otolaringologa specialitātes, ģimenes medicīnu, fizioterapiju un citas jomas.

Paredzēts, ka jaunie speciālisti pēc studiju beigām turpinās darbu Rēzeknes slimnīcā.

Stipendiju pašvaldība izveidojusi, lai sekmētu Rēzeknes studējošās jaunatnes atgriešanos Rēzeknē un rēzekniešu intelektuālā potenciāla palielināšanu, nodrošinot ar augsti kvalificētiem speciālistiem pilsētas pašvaldību. Stipendijas apmērs svārstās no 75 līdz 100% no valstī noteiktās minimālās algas apmēra atkarībā no apgūtās studiju programmas līmeņa.

Ar stipendiju atbalstāmo profesiju sarakstu apstiprina dome, ņemot vērā kapitālsabiedrību, iestāžu ieteikumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)