Banner 980x90

Rēzeknes SEZ komercsabiedrības kāpinājušas apgrozījumu par 18% un radījušas 47 jaunas darba vietas

Daugavpils, 18.maijs, LETA. Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) komercsabiedrību apgrozījums 2017.gadā sasniedza 99,4 miljonus eiro, kas ir par 18% vairāk nekā gadu iepriekš, aģentūru LETA informēja Rēzeknes SEZ pārvaldes ārējo sakaru organizatore Baiba Baltace-Saukāne.

Rēzeknes SEZ komercsabiedrības pērn kopumā nodarbināja 899 strādājošos jeb par 47 vairāk nekā gadu iepriekš.

Rēzeknes SEZ komercsabiedrības ar lielāko apgrozījumu pērn bija bērza saplākšņa ražotne "Verems", koka granulu ražotne "NewFuels" un metālapstrādes uzņēmums SIA "LEAX Rēzekne".

Savukārt lielākais apgrozījuma pieaugums 2017.gadā reģistrēts SIA "Latstab", kas divkāršoja savu apgrozījumu, sasniedzot 1,6 miljonus eiro, SIA "Redius", kas palielināja apgrozījumu par 44%, un "LEAX Rēzekne", kuras apgrozījums 2017.gadā sasniedza 18,9 miljonus eiro.

Pēdējos piecos gados Rēzeknes SEZ komercsabiedrības nodarbināto skaits kopumā ir pieaudzis par 26%. Lielākais darba vietu skaita pieaugums bija vērojams uzņēmumā "LEAX Rēzekne", kas līdz ar darbības paplašināšanu Rēzeknes SEZ teritorijā radījis 36 jaunas darba vietas.

Kopējā Rēzeknes SEZ uzkrātā ilgtermiņa ieguldījuma summa 2017.gadā sasniedza 142 miljonus eiro. Savukārt pēdējos četros gados moderno tehnoloģiju ieviešanā un infrastruktūras attīstībā Rēzeknes SEZ komercsabiedrības ir investējušas vairāk nekā 41 miljonu eiro. Rēzeknes SEZ investēts gan vietējais, gan ārvalstu kapitāls. Kā lielākos Rēzeknes SEZ investorus iespējams minēt komercsabiedrības "Verems", "NewFuels", "Energy Resources CHP" un "LEAX Rēzekne".

Kopumā Rēzeknes SEZ komercsabiedrības statuss patlaban ir piešķirts 18 komercsabiedrībām, tostarp SIA "Alfa Lithium", kas Rēzeknes SEZ komercsabiedrības statusu ieguva 2017.gadā un patlaban darbojas metālu un metālu rūdu vairumtirdzniecības nozarē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)