Banner 980x90

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija aicina ielūkoties zinātnes pasaulē

27. septembrī no plkst. 18.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) 11. reizi notiks Eiropas Zinātnieku nakts pasākums par tēmu "Zinātne nākotnei". Pasākumā gaidīti skolēni, pedagogi, kā arī jebkura vecuma interesenti. Eiropas Zinātnieku nakts pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Eiropas Komisiju, Valsts izglītības attīstības aģentūru un citām zinātniskajām institūcijām.

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā varēs sekot līdzi jaunākajām attīstības tendencēm lāzertehnoloģijās, jo tieši šajā dienā durvis vērs jaunuzceltais Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju pētnieciskais centrs. Pasākuma apmeklētāji varēs gatavot un eksperimentēt ar uzturu, vērot paraugdemonstrējumus inženierzinātņu jomā, redzēt ezera māla skaistuma procedūras un ar instrumentāliem testiem noteikt sejas ādas stāvokli pirms un pēc procedūras. Pašus mazākos gaidīs pārsteigumi bērnu rotaļu istabā "No rotaļām līdz zināšanām", azartiskākie varēs orientēties RTA teritorijā un atbildēt uz jautājumiem par dažādām zinātņu jomām, izturīgākajiem būs iespēja parādīt savu veiklību, veicot skrējienu labirintā, un uzstādīt savu rekordu. Tie, kuriem saistošāk ir apmeklēt lekcijas un prezentācijas, varēs interaktīvās nodarbībās klausīties jauniešu iedvesmotājas Ievas Elvīras Garjānes un pārdošanas līdera Jāņa Viegliņa padomus par finanšu pratību. Pasākuma noslēgumā būs iespēja satikt un nofotografēties ar Transformeri, kā arī vērot šovu ar Transformera piedalīšanos.

Plkst. 19.30 RTA noritēs pedagogiem veltīts pasākums akcijas "Mans skolotājs/-a" ietvaros. RTA 1. kursu studenti, kuri uzsākuši studijas, ir nominējuši savus labākos skolotājus, un RTA šiem pedagogiem grib pateikt īpašu paldies. Skanēs ne tikai paldies vārdi par ieguldīto darbu, bet arī mūzika. Koncertu skolotājiem sarūpējusi bērnu rokgrupa "Žvūrgzdyni". Pasākumā tiks sumināti 74 Latvijas skolu pedagogi. 

Eiropas Zinātnieku nakts laikā RTA plkst. 18.00 ar atkārtojumu plkst. 20.00 būs dokumentālās filmas "Latgalīši Sibirī" pirmizrāde (Inženieru fakultātē, 105. auditorija). Varēs klātienē tikties ar filmas veidotājiem un uzdot jautājumus.

Īpaši tiek gaidītas vecāko klašu skolēnu grupas. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas. 

Eiropas Zinātnieku nakts vērienīgā programma un pieteikšanās (atsevišķām aktivitātēm) pieejama www.rta.lv. Tālr.: 26656553, e-pasts: san@rta.lv.

Eiropas Zinātnieku nakts pasākumu programma tiek finansēta Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas Apvārsnis 2020 projekta NIGHTLV-2018-2019 ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)