Banner 980x90

Sākusies pretendentu pieteikšana Latgaliešu kultūras gada balvai "Boņuks 2016"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākusies pretendentu pieteikšana Latgaliešu kultūras gada balvai "Boņuks 2016" par sasniegumiem un padarīto latgaliešu kultūrā 2016.gadā, pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Balvu saņēmējus paredzēts noskaidrot svinīgā ceremonijā nākamā gada 26. februārī, pasniedzot tās jau devīto reizi. "Boņuks" ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus un paveikto latgaliešu kultūras dzīvē.

Ik gadu Latgaliešu kultūras gada balvas pasniegšanas ceremonija ir ne vien apkopojums par iepriekšējā gadā paveikto, bet arī sirsnīga latgaliešu kultūras aktīvāko ļaužu, interesentu un atbalstītāju satikšanās. 2017.gada sākumā Latgales zelta – māla – "Boņuki" pasniegs jau devīto reizi.

Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. 2016.gada balvai pretendentu pieteikumi tiek pieņemti 18 nominācijās, kas skar sabiedrisko aktivitāšu, mūzikas un literatūras sfēras.

Aizpildītas pieteikuma anketas balvai "Boņuks 2016" elektroniskā formātā, pa pastu vai aizpildītas tiešsaistes pieteikuma veidā Latgales vēstniecība GORS gaidīs līdz 2017.gada 11.janvārim. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs kompetenta žūrija savu jomu profesionāļu sastāvā.

Šī gada sākumā balvas par paveikto, sasniegumiem vai aktivitāti latgaliešu kultūrā 2015.gadā saņēma tēlnieks Gļebs Panteļejevs par izstādi "Latgales rapsodija", tulkotājs Guntars Godiņš par grāmatu "Ludzas igauņu pasakas", grupa "Dabasu Durovys", grupa "Tautumeitas", etnoroka grupa "Laimas muzykanti", dziesminieks Ansis Ataols Bērziņš, Kārsavas novada pašvaldība par latgaliešu valodas popularizēšanu, Lūznavas muiža, ērģelniece Iveta Apkalna, grāmatas "Alise Breinumu zemē" latgaliskais izdevums un citi. Balvu par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūrā šogad saņēma katoļu prāvests, kultūrvēsturnieks un sabiedriskais darbinieks Alberts Budže.

Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks 2016" norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma ar A/S "Latvijas valsts meži" atbalstu, Rēzeknes pilsētas dome un Latgales reģiona pašvaldības. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)