Banner 980x90

Telpas bērnudārza grupas izveidei Balvos pielāgos vietējais būvnieks

Remontdarbu veikšana Balvu pirmsskolas izglītības iestādē "Pīlādzītis" jaunas grupas izveidei uzticēta vietējam uzņēmumam SIA "LKEK", liecina Balvu novada pašvaldības publiskotā informācija.

Rīga, 27.nov., LETA. Remontdarbu veikšana Balvu pirmsskolas izglītības iestādē "Pīlādzītis" jaunas grupas izveidei uzticēta vietējam uzņēmumam SIA "LKEK", liecina Balvu novada pašvaldības publiskotā informācija. Būvnieka piedāvājums sasniedz 5866 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Šī summa gan pārsniedz iepriekš domes atvēlētos 4853 eiro. Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju būvniecības uzņēmums "LKEK" reģistrēts Balvos, tā īpašnieks ir Edgars Plutovs. Pērn komersanta apgrozījums bijis 17 514 eiro, bet peļņa 6607 eiro. Jau vēstīts, ka remontdarbi bērnudārzā būs jāpaveic līdz decembra beigām, atjaunojot grīdas, sienas, griestus. Vienā no telpām arī jāierīko ventilācijas vads. Novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Inta Kaļva aģentūrai LETA pastāstīja, ka sākotnēji, janvāra sākumā, plānots nokomplektēt 12 bērnu grupu, bet pavasarī tajā varētu būt jau 20 bērni. Kaļva pauda gandarījumu, ka novadā pēdējā laikā ir atgriezušās sešas remigrantu ģimenes, un arī to bērniem nepieciešama vieta bērnudārzā. Pašvaldības īpašumā esošo ēku kapacitāte vēl esot pietiekama, un par jauna pašvaldības bērnudārza celtniecību netiek domāts. Ziņots arī, ka jauanas grupas izveidei pirmsskolas izglītības iestādē "Pīlādzītis" Balvos atvēlēti 4853 eiro. Tā kā Balvos ir izveidojusies rinda uz bērnudārziem, kurā pašlaik ir 20 bērni, domes sēdē lemts piešķirt no Balvu novada pašvaldības 2019.gada budžetā apstiprinātajiem līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem 4853 eiro jaunas grupiņas izveidošanas remontdarbu veikšanai. Plānots, ka, veicot kosmētisko remontu un iekārtojot telpas atbilstoši prasībām, janvārī tiks atvērta jauna grupiņa bērniem no pusotra līdz trīs gadu vecumam. Jau iepriekš Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs (LZS) informēja, ka kādā no pirmsskolas izglītības iestādēm Balvos varētu izveidot papildu grupu, lai mazinātu rindu uz bērnudārziem. Viņš klāstījis, ka šogad pirmo reizi pēdējo gadu laikā uz pilsētas dārziņiem ir izveidojusies bērnu rinda, un pašvaldība nopietni pievērsusies jautājumam par vienas papildu grupiņas atvēršanu kādā no pirmsskolas izglītības iestādēm. Pilsētā darbojas divi bērnudārzi - "Pīlādzītis" un "Sienāzītis".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)