Banner 980x90

Eiropas Sporta nedēļas aktivitātes RTA

No 17. līdz 23.septembrim Latvijā otro gadu pēc kārtas notiks Eiropas Sporta nedēļa. Tā ir Eiropas Komisijas ierosināta iniciatīva, lai motivētu cilvēkus vairāk un biežāk būt kustīgiem, veicināt sportošanu un fizisko aktivitāti, kā arī – vairot izpratni par kustīguma ieguvumiem veselībai, darba spējām, vispārējai dzīves kvalitātei.

Arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) notiks dažādas sportiskas aktivitātes, kurās varēs iesaistīties gan RTA mācībspēki un studenti, gan arī citi interesenti. 19. septembrī no plkst. 13.00 līdz 14.00 RTA, 124.auditorijā notiks tikšanās ar vieglatlēti, šī gada Rio olimpisko spēļu dalībnieci Guntu Latiševu-Čudari, kura startē sprinta distancēs, īpaši specializējoties 400 m disciplīnai, un ir guvusi nozīmīgus sasniegumus dažādās sacensībās. Gunta ir arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studente un šogad uzsākusi mācīties maģistra studiju programmā "Tiesību zinātne". Gunta dalīsies savā pieredzes stāstā un atbildēs uz klātesošo jautājumiem. 20.septembrī plkst.18.00 pie Inženieru fakultātes (stāvlaukumā) notiks strītbola turnīrs (reģistrācija no plkst.17.00).

Līdzjutēji varēs iesaistīties atraktīvos konkursos, pierādot savu izveicību. 21. septembrī RTA docētāji un studenti aicināti iesaistīties aktivitātēs "Diena bez lifta" un "Saskaiti savus soļus!". Šīs dienas sauklis – "Kusties vairāk, skaiti līdzi!". Šī gada Eiropas Sporta nedēļas pasākumu vienotais aicinājums Latvijā ir: "Esi kustīgs. Esi vesels." Kampaņas mērķis – pakāpeniski mainīt sabiedrības attieksmi un paradumus, mācot un izglītojot aktīvu dzīvošanu bērniem agrā vecumā ģimenē, tad bērnudārzā un skolā, mudinot domāt par savu strādājošo fizisko aktivitāti uzņēmumos un iestādes, visbeidzot, radot labvēlīgus apstākļus sportošanai arī pilsētvidē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)