Banner 980x90

Apsūdzētā slimības dēļ atliek korupcijas krimināllietas skatīšanu pret septiņiem robežsargiem

Jelgava, 10.sept., LETA. Rēzeknes tiesa šodien apsūdzētā slimības dēļ atlikusi korupcijas krimināllietas izskatīšanu, kurā apsūdzēti septiņi robežsargi, kuri bija iesaistījušies transportlīdzekļu nelikumīgā izvešanā uz Krieviju, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Vera Brituškina.

Šodien lietā notikusi pirmā tiesas sēde un prokurors nolasījis apsūdzību. Vēlāk sēdē pasludināts pārtraukums, jo vienam no apsūdzētajam palicis slikti. Pēc pārraukuma apsūdzētais iesniedzis slimības lapu.

Plānots, ka lietas izskatīšana turpināsies 2.oktobrī, kā arī 3. un 4.oktobrī

Jau vēstīts, ka kopumā lietā apsūdzētas deviņas personas par kukuļņemšanu un kukuļdošanu organizētā grupā, lai pāri Latvijas-Krievijas valsts robežai tiktu nelikumīgi pārvietoti muitošanai pakļautie transportlīdzekļi. Septiņas apsūdzētās personas bija Valsts robežsardzes darbinieki.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētie savā starpā sadalīja pienākumus, lai īstenotu kukuļņemšanu un kukuļdošanu.

Sadalot pienākumus, lai izdarītu noziedzīgos nodarījumus, apsūdzētie ņēma un deva kukuļus, lai pāri valsts robežai uz Krieviju nelikumīgā veidā izvestu vairākus dažādu marku transportlīdzekļus. Pieņemtos kukuļus apsūdzētie sadalīja organizētas grupas dalībnieku interesēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)