Banner 980x90

Bartaševičs: Labi, ka skolotājiem palielina algu, slikti - valdība risina finanšu problēmas uz pašvaldību rēķina

Aleksandrs Bartaševičs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Aleksandrs Bartaševičs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Labi, ka skolotājiem ir palielināta alga, slikti, ka valdība risina finansiālās problēmas uz pašvaldību rēķina, aģentūrai LETA atzina Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC).

"Tas, ka skolotājiem ir pacelta alga, ir labi. Likums ir pieņemts, un mēs to, protams, pildīsim, tas ir mūsu pienākums - palielināsim algas pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, kuri strādā ar bērniem līdz četru gadu vecumam ieskaitot un kuriem atalgojums tiek maksāts no pašvaldību budžeta. Protams, ka nevienu pašvaldību nevar apmierināt prakse, ko jau sen piekopj ne tikai Izglītības ministrija, kad pašvaldībām tiek uzlikti papildus pienākumi, nepiešķirot to realizācijai finansiālo segumu. Slikti, ka vadība uzskata, ka tai ir iespēja pārkāpt pašu pieņemtos noteikumus," teica Bartaševičs.

Rēzeknes mērs atzina, ka nepieciešamība palielināt darba algu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem pašvaldībai, protams, radīs sarežģījumus, jo tās budžets ir saplānots un atrast papildus aptuveni 200 000 eiro līdz gada beigām nebūs viegli. Kopējā darba algas paaugstināšanai nepieciešamā summa Rēzeknē ir aptuveni pusmiljons eiro gadā.

"Grozījums pašvaldības budžetā plānots veikt septembrī. Iespējams, ka daļa finansējuma pedagogu darba algas paaugstināšanai tiks rasta no iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārpildes vai neplānotajiem ieņēmumiem. No projektu realizācijas pašvaldība šajā sakarā atteikties gan negrasās, jo tā ir viena no prioritātēm un saistīta ar nodokļu bāzes palielināšanu," uzsvēra Bartaševičs.

Vai pašvaldība šogad darba algu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem varēs paaugstināt līdz 620 eiro vai līdz 560 eiro, domes priekšsēdētājs pagaidām nemācēja pateikt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)