Banner 980x90

Ērģeļmūzikas festivālā Rēzeknē šogad piedalīsies LNSO un Shipsea

Rīga, 11.jūn., LETA. No 10.oktobra līdz 13.oktobrim Latgales vēstniecībā "Gors" notiks Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Organismi", kurā šogad piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), Shipsea un citi mākslinieki, aģentūru LETA informēja "Gora" Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

10.oktobrī "Gora" Mazajā zālē skanēs koncerts "Džezs satiek ērģeles", kurā tiks atskaņota vācu džeza ērģeļnieces Barbaras Denerleinas jaunākā koncertprogramma "My moments", savukārt 11.oktobrī skanēs Ivetas Apkalnas un LNSO koncertprogramma "Ērģeļu simfonija". Apkalna ir arī festivāla mākslinieciskā vadītāja.

Savukārt 12.oktobrī būs klausāma īpaši festivālam radīta Shipsea jeb Jāņa Šipkēvica un Apkalnas saspēle programmā "Origin", bet 13.oktobrī mazie klausītāji aicināti piedalīties muzikālajā darbnīcā kopā ar Apkalnu un improvizatoru Vari Klausītāju.

Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Organismi" Rēzeknē pirmo reizi izskanēja 2015.gada oktobrī, parādot ērģeļu kā koncertinstrumenta dažādību un iespējas. Festivāla dzimšanas iemesls ir digitālo ērģeļu "Johannus Eclessia" iegāde 2014.gadā, ļaujot Latgales vēstniecībai "Gors" kļūt par pirmo koncertzāli Latvijā, kurā līdz ar instrumentu bija iespējams atskaņot vēl plašāku muzikālo repertuāru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)