Banner 980x90

Jauna dārza krēsla iegāde – pēc kādiem parametriem izvēlēties īsto?

Lai atpūta dārzā būtu pilnvērtīga, tā prasa dažādu komfortablu lietu kopumu jeb ekipējumu. Atpūta dārzā nav iedomājama arī bez laba un ērta atpūtas krēsla, lai brīvajos brīžos varētu palasīt grāmatu, padzert kafiju, atgulties vai pat sauļoties. Dārza krēslu dažādība veikalu piedāvājumos ir dažāda – pēc kādiem parametriem izvēlēties, lai krēsli kalpotu ilgi un komfortabli? Lasi šo rakstu un uzzini!

Krēslu piedāvājumu dažādība ļauj pircējam piemeklēt sev to īsto un vienīgo krēslu, ko izmantot gan savai, gan ciemiņu atpūtai. Katram no krēslu veidiem ir savi plusi un savs mērķis, ko tas var sniegt tās sēdētājam. 

Dārza krēslu veidi
Dārza krēslus var iedalīt vairākos veidos, to iespējas var pielāgot Jūsu vajadzībām. 

Krēslu veidi
• Atpūtas krēsli – tiem ir izstrādāts augsts komforta līmenis, kas nodrošina tās sēdētājam iespēju pielāgot to savām ērtībām un leņķim.  Komplektā vai atsevišķi var pielāgot arī spilvenus, kurus var sakombinēt ar dārza kopskatu vai stilu.
• Atzveltnes krēsli – šie krēsli ir ar atzveltni un ir piemēroti, izmantošanai pie dārza galda. Tos ir viegli arī uzglabāt, jo vairākus krēslus var sakraut vienu virs otra.
• Salokāmie krēsli – krēsli ir veidoti tā, lai tos viegli varētu salocīt. Visbiežāk tie ir arī kompakti jeb neliela izmēra. Arī šos krēslus ir viegli salikt vienu virs otra, lai uzglabātu ziemas periodā.
• Plastmasas krēsli – šādus krēslus var iegādāties vairākus, tie ir finansiāli ekonomiski izdevīgi un noderīgi, ja ciemos nāk viesi. Uzglabāšanai tie neaizņem daudz vietas un tie nebojājas, ja tiek atstāti lietus vai ziemas sala laikā.
• Sauļošanās krēsli – dārza krēslus varat izmantot ne tikai, lai aprunātos ar draugiem vai iedzertu rīta kafiju, bet arī, lai tajos sauļotos. Sauļošanās krēsli dod iespēju tos salocīt, kā arī izvilkt, lai uz tiem varētu apgulties.  Sauļošanās krēsli interneta veikalā 220.lv ir gan dažāda dizaina, materiālu un krāsu.
• Šūpuļkrēsli – šūpuļkrēslu var izmantot, ja dārzā ir iespēja un vieta tā izvietošanai, piemēram, divi viens otram tuvi koki. Šūpuļtīkls ir no auduma vai pīts un tajā lieliski var pavadīt laiku, lasot grāmatu, dzerot kafiju vai pat nosnaužoties.
• Bērnu krēsli – pateicoties nelielajiem izmēriem, tiek ražoti arī krēsli bērniem. Pieejami dažādu krāsu un formu, kā arī vienkāršāki un radošāki. 

Dārza krēslu materiāls
Atkarībā no tā, kāds ir krēslu materiāls, veidojas krēslu aspekti, piemēram, svars, apkope, cena un uzglabāšana. Ja vēlaties viegli kopjamus un universālus krēslus, tad ir jāizvēlas materiāls, kas nav no auduma, turpretim elegantākai izvēlei var būt koka, metāla vai pītie krēsli. 
Standartā dārza krēslus ražo no šādiem materiāliem:
plastikāts – krēslu priekšrocība ir to nelielais svars un uzglabāšana jebkādos laikapstākļos. Tos ir arī viegli pārvietot un kopt;
plastikāta pinums – krēsli ir vizuāli pievilcīgi, bieži vien pat neradot plastmasas klātbūtnes sajūtu. Diemžēl šie krēsli ir nedaudz sarežģītāk kopjami, jo netīrumi var iekļūt pinumu vietās, tomēr arī šāda tipa krēsli var palikt ārā jebkādos laikapstākļos un nesabojāties. Papildināt šos krēslus var ar spilveniem;
koks – no koka gatavotie dārza krēsli ir daudz smagāki, nekā plastmasas krēsli, tomēr tie turas stabili pie zemes. Koka krēsli var palikt ilgstoši ārā jebkādos laikapstākļos, tomēr to ietekmē var izmainīt savu struktūru, piemēram, ilgstošā mitrumā stāvot var sākt trūdēt, apaugt ar mirkoorganismiem vai izbalēt saulē. Ja ir vēlme un iespēja krēslus regulāri apkopt, tad tos vismaz reizi gadā var noslīpēt un ieeļļot. 
metāls – metāla krēsli ir smagi un izturīgi. Ārā tos var atstāt jebkurā gadalaikā, nesatraucoties par laikapstākļiem;
tekstils – tekstila mēbeles, tai skaitā šāda tipa krēsli, ir ar mazu svaru un tajos ir ļoti ērti sēdēt. Šāda materiāla krēslus nevajadzētu atstāt ārā sliktos laikapstākļos, jo tas var ne tikai sabojāt tā materiālu, bet arī saīsināt tā kalpošanas laiku. 

Lai kāda tipa un materiāla krēslu jūs izvēlētos, pievērsiet uzmanību tā specifikācijai un uzglabāšanas nosacījumiem. Izvēlieties arī krēslus, kuri labi iederas jūsu dārza ainavā.

 

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)