Banner 980x90

Jaunie elektrobusi Rēzeknē varētu parādīties jau šā gada nogalē

Daugavpils, 17.janv., LETA. Kohēzijas fonda atbalstītajā projektā iegādātie jaunie sabiedriskie elektroautobusi, kuriem būs atšķirīgs dizains, Rēzeknē varētu parādīties jau šā gada nogalē, aģentūra LETA noskaidroja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Rēzeknes pilsētas dome un SIA "Rēzeknes Satiksme" kā partneris veiksmīgi virza četru elektrobusu iegādes projekta realizāciju pasažieru pārvadātāja vajadzībām. Četrus deviņus ar pusi metru zemās grīdas elektrobusus ar 26 sēdvietām un 42 stāvvietām, kas aprīkoti ar komfortabliem anatomiskiem krēsliem un pilnu iespēju klāstu pasažieru un šofera ērtībai, izgatavos rēzekniešiem jau pazīstamā Čehijas kompānija "SOR".

Tā kā 85% no projekta kopējām izmaksām sedz Kohēzijas fonda finansējums, pilsēta faktiski pa taisno no konveijera uz tai ļoti izdevīgiem nosacījumiem saņems četras transporta vienības. Uzņēmuma teritorijā tiks ierīkota arī uzlādes stacija.

Čehijā ražotos elektrobusus Rēzeknei par 1,9 mijoniem eiro piegādās iepirkumā uzvarējusī AS "Balti Buss Grupp"

Pēc elektrobusu piegādes SIA "Rēzeknes Satiksme" autoparku veidos 29 transporta vienības, kas apkalpo pilsētas maršrutu tīklu - 25 "SOR" autobusi un četri šīs pašas firmas elektrobusi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)