Banner 980x90

Kādu gultu pirkt kvalitatīvai atpūtai?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ja tu vēlies būt pārliecināts, ka katru nakti varēsi izbaudīt patīkamu miegu un no rīta piecelties možs un gatavs jaunai dienai, ir ļoti svarīgi izvēlēties gultu, kas ideāli atbilst tavām vajadzībām. 
Tā kā ir tik daudz lietu, kas jāpārdomā, un gan veikalos, gan internetā pieejamais klāsts ir plašs, nemaz nav tik viegli saprast, ar ko sākt, lai izvēlētos gultu, kurā varēsi gulēt vairākus turpmākos gadus. Turklāt vai tu zināji, ka cilvēki gultā pavada trešdaļu savas dzīves? Labs miegs ir nepieciešams ikvienam – gan maziem, gan lieliem. Tas ietekmē mūsu veselību, pašsajūtu, noskaņojumu, kā arī spēju produktīvi strādāt un mācīties. Un, ja mājās nav labas gultas, nekvalitatīva miega sekas nespēs izlabot pat vairākas kafijas krūzes.

Šajā rakstā interneta veikals 220.lv sniedz tev svarīgākos ieteikumus, kurus ir noderīgi ņemt vērā, pērkot jaunu gultu. 

Vai komfortam ir jābūt svarīgākajam kritērijam?
Lai arī daudzi cilvēki izvēlas gultu, vadoties pēc tās izskata un spējas iederēties kopējā guļamistabas interjerā, galvenajai prioritātei tomēr vajadzētu būt komfortam. Un jā, mūsdienās ir iespējams atrast risinājumu, kas apvieno gan stilu, gan komfortu.

Kāda būs gultas funkcija?
Šis jautājums var šķist muļķīgs, taču, izvēloties īsto gultu, ir svarīgi padomāt, ko vēl plāno darīt gultā, izņemot gulēšanu. Piemēram, daudziem no mums patīk vienkārši atgulties, lai atpūstos, lasīt grāmatu un skatīties TV, esot gultā. Paturot šo prātā, tu, visticamāk, vēlēsies mēbeli, kurai ir mīksts un pietiekami augsts galvgalis. 

Vai tev ir nepieciešamais atbalsts?
Ja tev ir muguras problēmas vai arī cīnies ar bezmiegu un sliktu miega kvalitāti, cēlonis, iespējams, meklējams tavā līdzšinējā gultā. Mūsdienās gultas atrodamas dažādās formās un izmēros, un katrs no veidiem piedāvā atšķirīgu atbalsta līmeni. 

Tavas gultas matracim ir nozīme
220.lv vari iegādāties gan tādas gultas, kas ir pilnā komplektācijā, gan arī modeļus, kuriem matrači jāiegādājas atsevišķi (arī tos iespējams atrast interneta veikalā). Ņem vērā, ka matracim ir jābūt vienam no galvenajiem kritērijiem, jo tas noteiks, vai tu gultā jutīsies labi. Galu galā nav vērts izvēlēties labu gultu un sliktu matraci, jo tad pirkums būs bijis neveiksmīgs. 

Ir dažādi matraču veidi, no kuriem izvēlēties, taču pieredze rāda, ka atsperu matrači labāk derēs gultās ar režģi, savukārt putu matrači veiksmīgāk kombinēsies ar līstīšu gultām. Un atceries, ka matracim ir jābūt ražotāja garantijai, kā arī neaizmirsti to nomainīt vismaz reizi astoņos gados!

Vai izmēram būtu jāpievērš uzmanība?
Protams! Kad jāizvēlas perfektā gulta, ir jāpērk tāda, kas būtu pietiekami liela un ērta tiem cilvēkiem, kas tajā gulēs. Vēl jo vairāk - par to jādomā, kad gultā negulēsi viens… Taču izmērs nav galvenais. Tu taču nevēlies, lai šī mēbele aizņemtu visu telpu, tādēļ šīm abām lietām ir jābūt harmonijā. 

Uztver gultu kā ilgtermiņa ieguldījumu
Ir saprotams, ka gulta nav tāds pirkums, kuru mainīsim jau pēc pāris mēnešiem. Tieši tāpēc, pirms veic pirkumu, padomā, vai konkrētais gultas modelis tev derēs arī pēc pusgada un gada. Šeit noteikti padomā par to, vai vēlies matraci jau iekļautu komplektā vai arī pirksi to atsevišķi, kāda platuma un augstuma gulta tev patiktu. Tāpat svarīga ir veļas kastes esamība. Vai tu to novērtētu? Ieskaties 220.lv piedāvājumā un izmanto lapas kreisajā esošos filtrus, lai atlasītu tieši to, kas tev nepieciešams!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)