Banner 980x90

Kāzu aģentūras un citas alternatīvas jūsu lielajai dienai – ko labāk izvēlēties?

Foto: Ligavam.lv / Miks Šēls
Foto: Ligavam.lv / Miks Šēls
Kāzas ir ļoti skaists brīdis, kad divas ģimenes apvienojas vienā, savienojot arī divas dzimtas. Vai kāzu aģentūras būs vislabākais variants, lai viss izdotos, kā iecerēts? Vai pietiek tikai ar vakara vadītāju? Uzziniet raksta turpinājumā!

Galvenie aspekti, pēc kā izvēlēties
Tā kā šī ir tā diena, kurai jāizdodas 100% pēc plāna, izvēlēties īsto, kam uzticēt kāzu organizēšanu, ir vitāli svarīgs uzdevums.
Lūk, trīs galvenie aspekti rīkotāja izvēlē:
• finansiālais – cik daudz varat atļauties maksāt par kāzām;
• profesionālais – cik svarīgs jums ir pedantisms un profesionalitāte;
• emocionālais – cik personiskas svinības vēlaties.

Izvērtējot prasības, balstoties no šiem trim aspektiem, varēsiet izvēlēties savām vēlmēm un vajadzībām piemērotāko kāzu rīkotāju.
Foto: Ligavam.lv / Miks ŠēlsFoto: Ligavam.lv / Miks Šēls


Kāzu aģentūras, vakara vadītāja un vedēju pienākumi – ar ko rēķināties?
Gluži kā katrs apģērba gabals pilda savu funkciju, tā arī dažādiem kāzu rīkotājiem ir atšķirīgas funkcijas un uzdevumi. Pirms izvēlēties, ir svarīgi zināt, ko prasīt un sagaidīt no katra.
Vedēji ir pāra tuvi cilvēki, kas rīko pilnīgi visu pasākumu – no līgavas un līgavaiņa pucēšanas līdz otrās dienas pēcpusdienas mājupceļam. Vedēju pāris var būt tie paši cilvēki, ko esat izraudzījušies par lieciniekiem, kas ceremonijas laikā apliecina jūsu savienību, un tie var būt arī pavisam citi tuvi cilvēki, ja gribat, lai liecinieki varētu justies kā viesi, nevis organizatori.
Vakara vadītājs pasākumu organizē lielākoties no viesu sagaidīšanas svinību vietā, kamēr jaunlaulātie tiek nodarbināti ar citām aktivitātēm pa ceļam uz svinību vietu, līdz mičošanai vai mirklim īsi pēc tam. Vakara vadītāja pienākumos parasti neietilpst septiņu tiltu organizēšana un citas jaunā pāra izdarības, kā arī mičošana.
Kāzu aģentūras piedāvā pasākumu organizēšanu no A līdz Z, proti, no topošo jaunlaulāto pucēšanas līdz mājupceļā pavadīšanai. Paturiet prātā, ka kāzas ir diezgan liels finansiāls ieguldījums jūsu kopdzīvē, tādēļ jebkurā gadījumā būs jārēķinās ar izdevumiem, neatkarīgi no tā, vai izvēlēsieties vedēju pāri vai kāzu aģentūras piedāvātos pakalpojumus.
Foto: Ligavam.lv / Miks ŠēlsFoto: Ligavam.lv / Miks Šēls
Kāzas nav lēts prieks nevienā gadījumā
Lielākoties topošie jaunlaulātie izvēlas sirsnīgas svinības ģimenes, radu un draugu lokā. Ir dažas izmaksas, kuras būs neatkarīgi no tā, kādu rīkotāju izvēlēsieties.

Izvērtējiet savu rocību un atkarībā no tās izvēlieties kāzu aģentūras pakalpojumus, vakara vadītāju vai sevis un topošā vīra izraudzītu vedēju pāri, kuriem par darbu parasti maksā ar pateicību un kādu īpaši sarūpētu dāvanu.
Foto: Ligavam.lv / Liene PētersoneFoto: Ligavam.lv / Liene Pētersone
Liela nozīme ir pāra emocionalitātei
Šo patiesībā varētu saukt par galveno faktoru kāzu organizētāja izvēlē, kuram seko finansiālais un citi aspekti. Jautājums ir – vai vēlaties siltas un emocionālas kāzas, vai ko vienkāršāku ar ne tik lielu emocionālo ieguldījumu?

Pēc kā izvēlēties?
Izdarot izvēli starp vedējiem, vakara vadītāju un kāzu aģentūras pakalpojumiem, izvērtējiet – ja vēlaties, lai pasākumu ir sarūpējuši paši tuvākie un mīļākie cilvēki, izvēlieties vedējus. Gadījumā, ja vēlaties viņus daļēji vai pavisam atbrīvot no skriešanas un aizņemtības pasākuma laikā, lai varētu baudīt skaisto notikumu ar viņiem kopā, lieti noderēs pasākuma vadītājs vai svētku nodošana kāzu aģentūras rokās.
Foto: Ligavam.lv / Mārcis BaltskarsFoto: Ligavam.lv / Mārcis Baltskars
Smelies idejas un iepazīsties ar citu pāru pieredzi!
Lai arī kāda būtu jūsu izvēle, noteikti painteresējieties par citu pāru pieredzi. Apmeklējiet Līgavām.lv – tur atradīsiet ne tikai pieredzes stāstus un dažādus ieteikumus, bet arī modes tendences, iedvesmas stūrīti, varēsiet izpētīt dažādu fotogrāfu bildes un vēl, un vēl. Lai skaista jūsu īpašā diena!

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)