Banner 980x90

Materiāli, kas ir un nav piemēroti bērnu matracim

Mūsu bērnu drošība un veselība visiem ir pirmajā vietā. Lielu daļu sava agrīnā vecuma bērns pavada savā gultiņā. Tāpēc ir ļoti būtiski, lai tajā būtu viņam piemērots bērna matracis, jo tieši uz tā notiks liela daļa bērna agrīnās attīstības. Pētījumi ir pierādījuši, ka tie bērni, kas agrā vecumā ir piedzīvojuši problēmas ar ērtu un komfortablu gulēšanu, biežāk piedzīvo dažādus attīstības traucējumus un problēmas skolā. 

Taču būtiski arī, lai bērna matracis ne tikai būtu viņa attīstībai piemērots, bet būtu arī komfortabls. Matraču interneta veikals erti.lv piedāvā ieskatu dažādos materiālu veidos, kādi tiek izmantoti bērnu matraču veidošanā, lai varat izdarīt pareizu izvēli, iegādājoties bērnu matraci. Izvēloties matraci, galvenais, lai bērns negulētu uz pārāk mīksta materiāla. Papildus ir būtiski, lai bērna matracis būtu elpojošs un nebūtu pārāk blīvs.

Par nevēlamu materiālu bērna matracī tiek uzskatīts kokoss. Kokosa izstrādājuma kārta var radīt alerģiskas reakcijas bērniem, kuriem ir vāja vai vēl nav attīstījies imūnsistēma. Kokosa materiāls bērnu matračos tiek apstrādāts ar pretpelējuma ķīmiskajiem izstrādājumiem, kas var radīt alerģiskas reakcijas dažiem bērniem. 

Atsperu matrači maziem bērniem nav vēlams materiāls. Par atsperu matrača iegādi nav vērts domāt, ja bērna svars nav pietuvojies 30 kg. Mazi bērni, kas maz sver, neiespaidos atsperu darbību, un matrača izmantošana nebūs tā vērta. Brīdī, kad jūsu bērns sasniegs piemēroto svaru, matracis jau būs par mazu un tā iegāde būs bijusi lieka. 

Par vienu no labākajām kombinācijām paši vecāki uzskata lateksa un porolona materiālu kombināciju bērnu matračos. Abi šie materiāli ir piemēroti, jo ir reizē gan cieti, gan nav pārāk blīvi. Rezultātā bērna matracis nav pārāk mīksts, taču tajā pašā laikā tas joprojām elpo. Porolons un latekss ir materiāli, kas nevar sapelēt, tāpēc to apstrādē netiek izmantoti tie paši ķīmiskie izstrādājumi, kas materiālos, kur pastāv pelējuma risks. Kā arī šajos materiālos neiemitinās sēnītes un citi dzīvi organismi, kas var nodarīt kaitējumu jūsu bērna veselībai. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)