Banner 980x90

Rēzeknes dome nepiekrīt VARAM viedoklim, taču deputātus ierobežojošās normas atceļ

Daugavpils, 18.maijs, LETA. Lai arī Rēzeknes pilsētas dome atklāti paudusi, ka nepiekrīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) viedoklim, šodien ārkārtas sēdē tā tomēr nolēmusi atcelt deputātus ierobežojošās normas pašvaldības saistošajos noteikumos.

Atcelti ir Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 11.jūlija saistošie noteikumi "Grozījumi 2005.gada 1.septembra Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.13 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības nolikums", Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 10.oktobra saistošie noteikumi "Grozījumi 2005.gada 1.septembra Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.13 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības nolikums" un 2005.gada 1.septembra saistošo noteikumu "Rēzeknes pilsētas pašvaldības nolikums" 69.punkts.

Atceltie nosacījumi noteica, ka par katru domes sēdē izskatāmo jautājumu pēc ziņojuma katram deputātam ir tiesības uzdot ziņotājam ne vairāk kā trīs jautājumus pēc būtības. Ja par kādu jautājumu uz domes sēdi ir uzaicinātas ieinteresētās personas, tad pēc domes priekšsēdētāja vai ziņotāja priekšlikuma tām tiek dots vārds, un tikai pēc tam notiek debates.

Lēmums par noteikumu apturēšanu pieņemts, ievērojot demokrātijas, tiesību virsvadības principu, labas pārvaldības principu un saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 27.punktu un 49.panta otro daļu.

Jau vēstīts, ka pirms kāda laika Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL/TB-LNNK) izdeva rīkojumu par Rēzeknes pilsētas domes deputātus ierobežojošo saistošo noteikumu apturēšanu.

Rīkojums izdots, pamatojoties uz VARAM konstatētajiem pārkāpumiem Rēzeknes novada domes saistošajos noteikumos, kas ierobežo domes deputātu tiesības pilnvērtīgi piedalīties domes sēdēs, uzdodot jautājumus un iegūstot nepieciešamo informāciju lēmuma pieņemšanai.

Kā norādījis Gerhards, ikvienam pašvaldības deputātam ir vienlīdzīgas tiesības neatkarīgi no tā, vai deputāts ir pozīcijā, vai arī opozīcijā. "Ņemot vērā to, ka Rēzeknes pilsētas domes vadība nav ne vēlējusies, ne arī spējusi novērst konstatētos pārkāpumus savlaicīgi atbilstoši ministrijas norādēm, esmu izdevis rīkojumu par nedemokrātisko saistošo noteikumu apturēšanu," pauda ministrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)