Banner 980x90

Rēzeknieši satraukušies par plānu nocirst 170 kokus, pārbūvējot 1.ģimnāziju

Rīga, 6.marts, LETA. Rezonansi Rēzeknē izraisījis plāns nocirst 170 kokus, realizējot 1.ģimnāzijas pārbūves projektu, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs.

Vietējie iedzīvotāji savu sašutumu pauduši komentāros sociālajos tīklos un pie publikācijām. Rēzeknieši pauduši, ka bija pieraduši pie apkārtējās teritorijas un bija ar to apmierināti.

Pašvaldības Attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs skaidroja, ka teritorijā plānots likvidēt 170 dažādu sugu kokus. Darbi tiekot veikti teritorijas attīstībai nākotnē.

Īstenojot projektu, tiks atjaunots un paplašināts Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas āra sporta laukums, kas primāri būs paredzēts skolēniem, taču ārpus nodarbību laika to varēs izmantot visi rēzeknieši, uzsvēra Orlovs.

Teritorijas ziemeļrietumu daļā paredzēts izvietot sporta stadiona kompleksu, kurā ietilpst futbola laukums, ap kuru izvietojas skrejceļu zona ar trim skrejceļiem, tāllēkšanas bedri, volejbola laukumu, basketbola laukumu, lodes grūšanas sektoru un āra vingrošanas trenažieru laukumu. Pie vienas no galvenajām ieejām ēkas ziemeļrietumu pusē paredzēts izveidot labiekārtotu laukumu āra pasākumiem, svētku norisēm un citiem pasākumiem.

"Projekts realizēts tā, lai nākotnē netiktu ierobežota arī Rēzeknes sākumskolas paplašināšanās iespēja. Diemžēl iepriekšējais teritorijas plānojums neļāva iespēju īstenot šis ieceres," skaidroja pašvaldības pārstāvis.

Projekta īstenošanas gaitā paredzēti arī labiekārtošanas un apsaimniekošanas darbi visā projekta realizācijas teritorijā, kas ietver jaunu koku stādīšanu, kā arī krūmāju un puķu dobju ierīkošanu, uzsvēra pašvaldībā.

Jau vēstīts, ka Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas ēkas pārbūve izmaksās 9 067 756 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Pašvaldības izsludinātajā iepirkumā par uzvarētāju trīs pretendentu konkurencē atzīta SIA "Latvijas energoceltnieks" ar 7 494 013 eiro bez PVN piedāvājumu. Prognozētā līguma summa gan bijusi par miljonu mazāka, sasniedzot 6 403 146 eiro, neskaitot PVN.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)