Banner 980x90

SIA "Rēzeknes Namsaimnieks" paraksta pirmos līgumus par energoefektivitātes pasākumu finansēšanu "Altum" programmā

Daugavpils, 16.maijs, LETA. SIA "Rēzeknes namsaimnieks" parakstījusi granta līgumu ar attīstības finanšu institūciju "Altum" un aizdevuma līgumu ar "SEB banku" par ēkas Baznīcas ielā 26A energoefektivitātes pasākumu finansēšanu, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Līgums ir nozīmīgs ar to, ka tā ir pirmā māja ne tikai Rēzeknē, bet arī Latgalē, kas saņem "Altum" grantu energoefektivitātes pasākumu veikšanai. "Altum piešķir grantu 50% apmērā no attiecināmajām izmaksām, bet projekta vadību veic SIA " Rēzeknes namsaimnieks". Projekta realizācijai atlikušais finansējums - "SEB bankas" aizdevums uz 15 gadiem ar procentu likmi 2,8%. Projekta kopējās izmaksas ir 128 000 eiro.

SIA "Rēzeknes namsaimnieks" valdes loceklis Pēteris Dzalbe norādīja, ka līguma parakstīšana ir nozīmīgs pavērsiens ne tikai Rēzeknes, bet arī visa reģiona attīstībā. "Mēs esam gandarīti, ka programmas starts Latgales reģionā tiek dots tieši Rēzeknē. Tie ir ieguldījumi, kas atmaksāsies, un realizēt šīs mājas energoefektivitātes pasākumus mēs plānojam jau līdz nākamajai apkures sezonai," teica Dzalbe.

"Altum" Latgales reģiona vadītāja Vita Pučka pastāstīja, ka Latvijas iedzīvotājiem energoefektivitātes programmā līdz 2020.gadam pieejams ES atbalsts 156 miljonu eiro apmērā. Tiek lēsts, ka no aptuveni 20 000 daudzdzīvokļu mājām līdzekļu pietiks apmēram 1030 namiem. Iesaistoties programmā, "Altum" sniedz dāvinājumu - grantu līdz 50% no projekta attiecināmajām izmaksām, ja projekta realizācijai tiek ņemts aizdevums kredītiestādē.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S), uzrunājot klātesošos, īpaši uzsvēra, cik svarīgi par iespēju ir informēt pašus iedzīvotājus, iepazīstinot tos ar ieguvumiem, ko sniedz programma. "Latgales reģionā līdz šim vērojama tendence, ka iedzīvotāji siltināšanas programmās iesaistās ar zemu aktivitāti, taču šis līgums var kļūt par veiksmīgu piemēru, kā celt sava īpašuma vērtību un nodrošināt augstu dzīves kvalitāti," norādīja Bartaševičs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)