Banner 980x90

Uz robežas aizturēti 15 ārvalstnieki, kuri iekļūšanai Krievijā izmantoja futbola čempionāta apmeklētāja dokumentus

Rīga, 19.jūl., LETA. Pēdējā mēneša laikā robežkontroles punktos Valsts robežsardze (VRS) konstatējusi un atgriezusi uz Krieviju 15 ārvalstniekus, kuri iekļūšanai Krievijā izmantoja personalizētos Pasaules futbola čempionāta apmeklētāja dokumentus, aģentūru LETA informēja VRS.

Neskatoties uz to ka, Krievijas un Baltkrievijas robežapsardzības iestādes aktīvi veic pasākumus, lai nepieļautu valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu, un regulāri ziņo par novērstiem valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas mēģinājumiem, VRS konstatēto nelikumīgas robežšķērsošanas gadījumu skaits aizvien pieaug - pēdējo nedēļu laikā ir aizturētas vairākas Vjetnamas pilsoņu grupas, kā arī šogad otra skaitliski lielākā Irākas pilsoņu grupa.

Robežsardze jau iepriekš paziņoja, ka nelegālās migrācijas risks bija arī līdz 15.jūlijam Krievijā notiekošais Pasaules futbola čempionāts. Prognozes, ka tieši šis pasākums var tikt izmantots nelegālai imigrācijai uz Eiropas Savienības valstīm, ir apstiprinājušās.

VRS pēdējā mēneša laikā robežkontroles punktos ir konstatējusi un atgriezusi uz Krieviju 15 Senegālas, Marokas, Pakistānas, Nigērijas, Ganas, Bangladešas pilsoņus, kuri kā ieceļošanas vīzu, lai iekļūtu Krievijā, izmantoja personalizētos Pasaules futbola čempionāta apmeklētāja dokumentus, savukārt tālāk, papildus izmantojot viltotas Šengenas valstu vīzas vai uzturēšanās atļaujas, nelikumīgi mēģina ieceļot Eiropas Savienībā (ES).

Līdzīgus gadījumus ir konstatējuši arī Lietuvas, Igaunijas un Somijas kolēģi un kopumā novērsta vairāk kā 150 trešo valstu pilsoņu nelikumīga ieceļošana ES.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)