Banner 980x90

Viļānos notiks XVI Ziņģētāju un stāstnieku vakars "Redz, kā dzīvo..."

Daugavpils, 16.febr., LETA. Sestdien, 17.februārī, plkst.11 Viļānos, kultūras namā notiks Tautas mūzikas ansambļu un kapelu skate, bet plkst.16 - XVI Ziņģētāju un stāstnieku vakars "Redz, kā dzīvo...", aģentūru LETA informēja Tautas muzikantu biedrības pārstāve Maija Upeniece.

Pasākuma gaitā ziņģētāji un stāstnieki no tuvienes un tālienes izdziedās no paaudzes paaudzē mantotās ziņģes un izstāstīs nopietnus un smieklīgus notikumus no dzīves.

Ziņģēt Viļānos ieradīsies Ozolaines Tautas nama folkloras kopa "Zeiļa", Krāslavas novada Izvaltas tautas nama vokālā apvienība, kurā apvienojies sieviešu ansamblis "Blāzma" un vīru kopa "Ozols", Laimas lauku kapela, dziedošā grupa "Dziedam kad gribam, kur gribam un ko gribam", Viļānu kultūras nama krievu dziesmu vokālais ansamblis "Sudaruški", "Kokneses zēni", folkloras kopa "Urgas", kapela "Aizezeres muzikanti", Lizuma lauku kapela, Zvirgzdenes lauku kapela, Dekšāru pagasta lauku kapela "Sovejī" un Rūjienas kultūras nama kapela "Rūvenas aure".

Savukārt no nieka vislielāko notikumu "izpūtīs" stāstnieces Ināra Blinova, Aina Korkla (Krapacu Ļuce) un Alla Kozlovska.

Ziņģētāju un stāstnieku vakara mērķis ir popularizēt mūsdienu folkloru kā sabiedrības kultūras sastāvdaļu, veicināt tautas tradīciju saglabāšanu un pārmantojamību, kā arī nodrošināt izglītošanas un pieredzes apmaiņas procesu starp ziņģētājiem un stāstniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)