Iespējamie labumi atmetot cukura lietošanu
Iespējams Jūs zaudēsiet svaru
Pārmērīga cukura lietošana var novest pie svara problēmām. Ja iedosiet kurvīti šokolādei, kūkām, cepumiem un citiem saldumiem veselības labā, liela iespējamība redzēt svara samazināšanos. "Cukurs pats par sevi nav kaitīgs, tam jāapgādā ķermenis ar enerģiju, problēmas sākas, kad šis patērētā cukura daudzums ir pārāk liels", atzīst Glāsgovas universitātes profesors Naveds Sata (Naveed Satta).
Veselīgāka sirds
Vismaz trīs gāzēto, saldo dzērienu lietošana ikdienu trīs reizes palielina iespēju iegūt sirds slimības, kā atklāts kādā 2014.gada pētījumā. Amerikāņu zinātnieki atraduši sakarību starp patērēta uztura kaloriju daudzumu, tam pievienotā cukura patēriņu un sirds un asinsvadu slimībām. Pēc pētnieku atklājumiem samazinot cukuru savā uzturā tas ievērojami samazina sirds un asinsvadu slimību iespējamību.
Nekādu pēkšņu enerģijas zudumu
Ja esat cukuroto našķu cienītājs, noteikti gadījies saskarties ar pēkšņiem enerģijas kritumiem pēc šo saldumu lietošanas. Saldumi liek Jūsu cukura līmenim asinīs strauji paaugstināties, līdz neizbēgamai lejupslīdei, kas liek Jums vēl vairāk tiekties pēc ogļhidrātiem.
Mazāka vēža iespējamība
Cukurs tieši neietekmē vēža iespējamību, tomēr Lielbritānijā veiktais vēža pētījums atklāj netiešu saistību starp cukuru un vēzi (http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2017/05/15/sugar-and-cancer-what-you-need-to-know/). Loģika slēpjas svara uzņemšanā, ko veicina pārmērīga cukura uzņemšana, savukārt liekais svars palielina risku iegūt 13 dažāda veida vēža tipus. Patiesībā no visiem vēzi izraisošajiem faktoriem, kurus cilvēks var novērst, liekais svars ir otrs izplatītākais pēc smēķēšanas.
Mazāks zobu bojājumu risks
Visiem zināmā patiesība, ka cukurs ir kaitīgs zobiem. Jo ilgākā saskarē tas ir ar Jūsu zobiem, jo lielāka iespējamība gūt zobu bojājumus. Samazinot cukura daudzumu savā ēdienkartē varat būt droši, ka novērsīsiet arī zobu bojājumus.
Uzlabota spēja skaidri domāt
Montreālas universitātes 2012.gada pētījums atklājumā parādīts, ka fruktoze – augļos, dārzeņos un medū esošais cukurs var palēnināt smadzeņu darbību, ietekmējot insulīna spēju palīdzēt smadzeņu šūnām pārvērst cukuru enerģijā. Doktore, uztura speciāliste Sāra Brēvere (Sarah Brewer) stāsta, ka pēlēkajai vielai nepieciešama glikoze, tomēr pārspīlējot ar tās daudzumu augstais cukura līmenis radīs pārslodzi smadzenēm.
Uzlabota imūnsistēma
Cukura pārmērības ēdienā un dzērienos var iegrožot imūnsistēmas šūnas, kuras pēc būtības uzbrūk baktērijām. Šāds efekts vērojams vairākas stundas pēc saldu dzērienu lietošanas (http://www.webmd.com/cold-and-flu/cold-guide/10-immune-system-busters-boosters#1).
Informācjas avots: http://www.telegraph.co.uk/health-fitness/nutrition/benefits-giving-sugar/
Uz sarakstu