Banner 980x90

Jelgavā notiks tradicionālie Azemitologa svētki LLU pirmkursniekiem

Jelgava24.lv
Jelgava24.lv

Ceturtdien, 1.oktobrī, plkst.14.00, Jelgavas pils pagalmā tradicionāli notiks Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Azemitologa svētki, kuros pirmkursnieki tradicionāli demonstrēs priekšnesumus un sacentīsies par balvām, aģentūra LETA uzzināja LLU.

Jau vairākus gadu desmitus 1.oktobris LLU pirmo kursu studentiem ir svētku diena, kurā tiek sumināts zinību vīrs Azemitologs un studentu saimei pievienojas jaunie studenti.

Turpinot iedibinātās tradīcijas, arī šogad Azemitologs uzdevis visu fakultāšu pirmā kursa studentiem sagatavot teatralizētu mājas uzdevumu jeb priekšnesumu, kura moto šoreiz ir Raiņa teiktais - "Kas zina, ko grib - spēj, ko grib".

Azemitologs aicinājis priekšnesumu veidot asprātīgi un atraktīvi, izvēloties un akcentējot aktualitātes - augstskolā, specialitātē, politikā, ekonomikā, lauksaimniecībā, izglītībā un kultūrā.

Visus priekšnesumus vērtēs žūrija, kura noteiks Azemitologa Lielās balvas un Mazās balvas ieguvējus.

1968.gada rudenī toreizējos pirmkursniekus pirmo reizi uzrunāja viņa ekselence, augstskolas patrons Azemitologs. Kopš tā laika ik gadus LLU visu specialitāšu simbols - zinību vīrs Azemitologs - sveic universitātes pirmā kursa studentus pils pagalmā, ieskaitot tos lielajā studentu saimē. Tie ir LLU svētki studentijai, vienotībai, gudrībai, asprātībai un jautrībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)