Rēzeknes Augstskolā iepazīstina ar ķīniešu kulinārijas tradīcijām
Svētdien, 13.decembra pēcpusdienā Rēzeknes Augstskolas (RA) dienesta viesnīcas virtuvē bija manāma jautra rosība: ķīniešu valodas un kultūras kursu dalībnieki, kā arī ārzemju studenti skolotājas Liang Mingxuan vadībā gatavoja pelmeņus ķīniešu gaumē un citus ķīniešu tradicionālos ēdienus, pilsētas informācijas portālam Rezekne24.lv pavēstīja RA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lolita Kivleniece-Kuzņecova.
Jau pirms šīs aktivitātes kursu dalībnieki nodarbībās bija iepazīstināti ar ķīniešu virtuves tradīcijām, noskatījušies video materiālu par to, kā tiek gatavoti ķīniešu pelmeņi.
Neskatoties uz to, ka uz praktisko nodarbību bija pulcējušies ap 30 dalībnieku, katram šajā aktivitātē bija sava loma: vieni gatavoja pelmeņu mīklu, citi – dažādus pildījumus (malta cūkgaļa ar dārzeņiem, tītara gaļa ar sēnēm, sojas mērci un specifiskām garšvielām), citi – izejvielas dārzeņu sacepumam. Pēc tam katram bija iespēja sagatavot savu pelmeņu porciju. Starptautiskajai komandai ar atšķirīgu kulināro pieredzi sanāca ļoti dažādi, unikāli pelmeņu noformējumi.
Kamēr pelmeņi vārījās, skolotāja Liang parādīja, kā ātri pagatavot citus tradicionālos ķīniešu ēdienus: ceptas olas ar tomātiem; seleriju, burkānu un sēņu sautējumu; ceptus kartupeļus ar etiķi; ceptus Ķīnas kāpostus ar pipariem. Visvairāk studenti bija pārsteigti par to, ka vistas spārniņi tika sautēti kolā.
Visbeidzot pašgatavotie pelmeņi un citi ķīniešu ēdieni tika degustēti un atzīti par garšīgiem. Pasākums noslēdzās ar interesantām sarunām par ķīniešu un citu tautu tradicionālajiem ēdieniem.
Uz sarakstu